MOL csapat Jégkorong Blog

Szapporói szereplésben bíznak a magyar hoki rajongói

2014.04.19. 14:55 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

0000000001Magyar-Brit_hetfo.jpgVasárnap kezdődik a divízió I/A jégkorong világbajnokság Dél Koreában, a Szöul melletti Gojangban. A magyar együttes ellenfelei a Koreai Köztársaság, Ukrajna, Szlovénia, Ausztria és Japán. Az első két helyezett feljut a 2015-ös A-csoportos világbajnokságra, az utolsó pedig kiesik, és jövőre a divízió I/B-ben szerepel.

Az ázsiai helyszín egyszer már szerencsét hozott a magyar együttesnek, hiszen 2008-ban a Szapporóban rendezett tornán hatalmas sikert ért el, amikor csoportját megnyerve feljutott az elit osztályba. De hogy is történt akkor?

A 2008-as divízió I-es jégkorong-világbajnokságot április 13. és április 19. között két csoportban bonyolították le, az A-csoport küzdelmeit Ausztriában, a B-csoportét Japánban rendezték. A vb-n 12 válogatott vett részt, két hatos csoportban.

A magyar együttes akkori ellenfelei közül Ukrajna az előző évben az A-csoport 16. helyén végzett és kiesett, Japán a rendező jogán szerepelt. Észtország előző évben a divízió I A csoportjának 4. helyén végzett, míg Litvánia ugyanakkor a divízió I B csoportjának 5. helyéről került a mieink csoportjába. A hatos leggyengébbnek tartott együttese Horvátország előző évben a divízió II A csoportjának 1. helyén végezve jutott fel.

A Pat Cortina által irányított együttes Észtországgal kezdett, és bár a harmadik percben hátrányba került, a harmadik harmadot 2-0-ra nyerve, végül 5-3-as sikerrel vette az első akadályt.

A folytatásban Litvánia ellen „igazságosan” minden harmadban két-két gólt szerezve 6-0-ra diadalmaskodtak Ladányiék, míg a házigazda ellen majdnem sikerült elszórni a 3-0-s előnyt, de végül egy utolsó perces góllal 4-2-re diadalmaskodott a magyar válogatott.

Horvátország meglepően jól tartotta magát, végül csak „behódolt” a 3-0-ra nyerő, és addigra az országot teljes hoki-lázba hozó magyar együttes előtt. Az ukránok elleni mindent eldöntő találkozón, már 3-0-ra is vezettünk, de az ellenfél nem adta olcsón magát, és feljött egy gólra. A hihetetlenül izgalmas csatát végül Vas Márton utolsó perces gólja döntötte el, így a magyar válogatott 70 év után jutott fel a legjobbak közé. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr246052820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása