MOL csapat Jégkorong Blog

A Fradinál tudják, ha két gólt kapnak, akkor hármat kell lőniük

2013.12.01. 14:05 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

fradi.jpgA jégkorong MOL Liga idei szezonja minden eddiginél kiegyenlítettebb. Ezt jól mutatja, hogy a sokak szerint legesélyesebbnek tartott Dab.Docler jelentős lemaradással követi csak az élen álló Érsekújvárt, míg a tavalyi másik döntős Csíkszereda jelenleg csak a hatodik helyen áll.

A szezon eddigi legkellemesebb meglepetését a Ferencváros szolgáltatja, amely – az elmúlt évekhez hasonlóan - úgy vágott neki a bajnokságnak, bíznak benne, végig tudják játszani a szezont. Jelenleg azonban több bravúros győzelmet is bemutatva, a harmadik helye állnak. (Azonban az is ide tartozik, hogy egy meccsel többet játszottak, mint a negyedik helyen ugyancsak 42 ponttal álló Brassó.)

A huszonötszörös bajnok edzője a svéd Hakan Nygren szerint az eredményesség egyik legfontosabb alapja, hogy a védőmunkájukon sikerült sokat javítaniuk. Ennek némileg ellentmond, hogy a Fradinál csak az utolsó helyen álló Újpest kapott több gólt, viszont senki nem szerzett többet a zöld-fehéreknél.

Nygren a jkb.hu-nak elmondta, nagyon tetszik neki az idei szezon, hiszen a hétből hat csapat nagyon közel van egymáshoz. Ennek köszönhetően szinte minden meccs rendkívül izgalmas és kiélezett. Ugyanakkor elismerte, megítélése szerint a Dab.Docler és az Érsekújvár kicsit előrébb járnak a többieknél, őket feltétlenül az elődöntőbe várja. A Fradiról mindent elmond, hogy mindkét együttest sikerült már legyőznie a szezon során.

Nygren saját csapatával elégedett, hiszen az eredmények is bizonyítják, tavaly óta közelebb kerültek az élcsapatokhoz. „Azt hiszem, elsősorban a védőmunkánkon sikerült sokat javítanunk. Ha két gólt kapunk, akkor hármat kell lőnünk a győzelemhez, tehát az eredményességhez tehát kell a jó védekezés és a jó támadójáték is” – mondta a jkb.hu-nak a szakember. Kiemelte, nagy örömére szolgál, hogy nemcsak a légiósaik, hanem a magyar játékosok is odatették magukat, sokat fejlődtek. A csapat megértette, hogy kinek mi a feladata, és a játékosok nagyon tudatosan azt játsszák, amit kérnek tőlük.

Ugyanakkor az sem elhanyagolható tényező, hogy idén remekül sikerült erősítenie is a Fradinak. A kapuban a visszatért Budai Krisztián, míg a védelemben Tőkési Lajos, elől pedig Vaszjunyin Artyom komoly igazolásnak számít. Rajtuk kívül minőségi légiósok is érkeztek a klubhoz, aminek bizonyítéka, hogy a finn Antti Ojanent október legjobbjának választották.

Ez nem csak fellángolás volt a 27 esztendős támadótól, hiszen az elmúlt héten a hazai szövetség – amely minden héten megválasztja az előző játékhét legjobbját – ismét a finn klasszist találta a legjobbnak. Ebben nincs is semmi meglepő, hiszen eddig 18 gólja mellett 15 gólpasszt is számlál, így első helyen áll a MOL Liga kanadai táblázatán. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr145669988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása