MOL csapat Jégkorong Blog

Ladányi szerint a Brassó elleni vereség is kellett a kupagyőzelemhez

2014.04.04. 09:13 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

ladanyi_nso_mti.jpgA hétvégén megrendezett Borsodi Magyar Kupával véget ért a hazai hoki-szezon. A kupát a Dab.Docler szerezte meg, amely ugyan a négycsapatos körmérkőzések során, az utolsó meccsen kikapott a Ferencvárostól, de előtte legyőzte a Volánt és a Miskolcot, így már két nap után kupagyőztesnek vallhatta magát.

A dunaújvárosiak egyik legjobbja az a Ladányi Balázs volt, aki az első meccs előtt vette át a MOL Liga legjobb csatárának járó trófeát és az első két nap alatt öt pontot (2 gól, 3 gólpassz) gyűjtött. Népszerűségét jól mutatja, hogy a fehérváriak elleni találkozó után ajándékokat kapott a Volán szurkolóitól, míg a miskolciak elleni párharc előtt az újvárosi és a fehérvári szurkolók együtt éltették.

Godó a Magyar Kupa után nyilatkozott honlapunknak és elárulta, hogy szerinte a Brassó elleni elődöntős vereség is „kellett” ahhoz, hogy legyőzhessék a Fehérvárt. Mivel a MOL Liga döntőjében így nem voltak érdekelve, olyan alapozást csinálhattak végig a szezon végén, mint amilyet augusztusban szoktak.

Ladányi egyébként az egész szezon során reálisan látta a Dab. helyzetét, hiszen a fölényesen megnyert alapszakasz után sem úgy beszélt a csapatáról, mint a legnagyobb esélyesről, többször is úgy fogalmazott, előbb be kell jutniuk a döntőbe, hogy megvédhessék címüket.

„Ez nem megérzés volt, nem vagyok egy pesszimista alkat, inkább egy földhöz ragadt és a való világban élő ember. Hiába beszélünk a döntőről, ha nem tudunk odáig eljutni. Lehet, hogy ez volt az egyik baj, hogy az elődöntőről szinte alig esett szó” – mondta az elmúlt évtized egyik legjobb magyar játékosa még a kupadöntő előtt.

Véleménye szerint nem annyira szokatlan eset az övék, hiszen nálunk magasabban jegyzett bajnokságokban, mint például a Szlovák Extra Ligában, vagy az NHL-ben is előfordult már, hogy a rájátszásban az alapszakasz nyolcadik helyezettje kiverte az elsőt. 

Úgy véli a Sapa Fehérvár AV19 ugyanebbe a hibába esett bele velük szemben a Magyar Kupa négyes döntőjében, hiszen mindenki elkönyvelte a sikerüket, végül mégis meg kellett elégedniük a második hellyel.

„Az egész bajnokság ennek fényében volt felépítve, hogy a döntőre legyünk csúcsformában. Ugyanakkor azt is el kell ismerni, nem volt olyan hosszú a cserepadunk, mint kellett volna” – mondta Ladányi, aki szerint furcsa volt nézni a csapattársait a Brassó elleni utolsó meccs után, hiszen úgy nyertek magyar bajnoki címet, hogy a hokiban megszokott rájátszásos rendszerben, nem kellett meccseket nyerniük érte, így a sportágban megszokott bajnoki ünnep, vagy öröm sem olyan, mint amilyen lehetett volna.

De hogy még furcsább legyen a szezon vége, ehhez jött hozzá, hogy a Magyar Kupában sem a sorozat végén, hanem már a második meccs után ünnepelhettek.

(Fotó:nso.hu/mti)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr805911087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása