MOL csapat Jégkorong Blog

Ladányi: Mindenki az aktuális bajnokot akarja letaszítani a trónról

2013.11.14. 15:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dabdocler.jpgA harmadik helyen végzett a magyar jégkorong-válogatott az elmúlt hétvégén a káposztásmegyeri Jégpalotában rendezett MME Négy Nemzet Tornán. A mieink az első találkozón hosszabbítás után, büntetőkkel verték a későbbi torna győztes lengyeleket, majd ötgólos különbséggel a románokat. A vasárnapi zárómérkőzésen azonban 1-0-ra kikaptak az ukrán csapattól, így végül öt ponttal a harmadik helyen zártak.

A magyar együttes teljesítményéről mindent elmond, hogy a három meccsen összesen két gólt kaptak, és az ukránoktól elszenvedett vereséget megelőzően utoljára 39 mérkőzéssel ezelőtt, 2010. december 16-án "nullázták le", akkor a szlovénok ellen nem sikerült betalálni.

A válogatott összetartása tehát véget ért, így ezen a héten folytatódhatnak a MOL Liga küzdelmei. A 2008-ban induló sorozat még soha nem volt olyan kiegyensúlyozott és ennek köszönhetően kiszámíthatatlan, mint az idén. Az eddigi eredmények is azt mutatják, a mostani sorozatban szinte bárki, bárhol legyőzhet bárkit.

Ezt jól bizonyítja, hogy az aktuális címvédő Dab.Docler teljesítménye, hiszen a tavalyi szezon alapszakaszában a 48 meccsen tízszer kaptak ki rendes játékidőben az újvárosiak, míg idén 19 meccs után már öt vereségnél tartanak. Így viszont roppant nehéz lesz megvédeniük a címüket.

„Ezen nincs mit csodálkozni, hiszen mindig mindenki az aktuális bajnokot akarja letaszítani a trónról. Igyekszünk kilábalni a gödörből, és bízom benne, hogy az elkövetkezendő meccseken már olyan teljesítményt tudunk nyújtani, amivel bizonyítjuk, hogy nem szabad leírni minket” – mondta Ladányi Balázs az újvárosiak egyik legrutinosabb játékosa, aki a válogatott tornán góllal vette ki a részét a románok leiskolázásából.

A népszerű játékos korábban elmondta, többek között azért is szerződött Dunaújvárosba, mert korábban még nem szerepelt a MOL Ligában. A válogatott összetartásról úgy vélekedett, szerinte mindenkinek jót tett, hogy egy kicsit ki tudott zökkenni, a megszokott kerékvágásból, hiszen a válogatottnál fel tudnak töltődni a mindennapok munkájára is.

A bajnoksággal kapcsolatban ugyanakkor úgy érzi, hiába kiáltották ki őket a legnagyobb esélyesnek, sokan odaérhetnek még a legelső helyre. „Nem látnám olyan nagy esélyesnek magunkat, hiszen az eddigi eredmények is bizonyították, roppant kiegyensúlyozott a mezőny. Ha sikerül összerakni a brigádot, fejben is ott tudunk lenni minden meccsen és jól teljesítünk, akkor elérhetjük a céljainkat. Azonban hogy ez mire lesz elég, azt majd csak a szezon végén tudjuk meg” – mondta a népszerű játékos.  

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr315633461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása