MOL csapat Jégkorong Blog

Ladányi számára furcsa lesz az idei szilveszter

2013.12.24. 15:33 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

ladanyi_origo.jpgA december 22-i Nové Zámky - Dab.Docler, és az UTE - Ferencváros meccsel fejeződött be karácsony előtt a jégkorong MOL Liga küzdelemsorozata. Az újvárosiak szétlövésben nyertek szlovák riválisuk ellen, míg a Ferencváros háromgólos hátrányból fordítva nyert az ősi rivális Újpest vendégeként.

Ezzel azonban nem ért véget az év, hiszen december 29-én és 30-án is rendeznek fordulót a hazai pontvadászatban. A bajnoki címvédő újvárosiak csak 30-án lépnek jégre, amikor is a Fradit fogadják. Az újvárosiak a karácsony előtti utolsó fordulóban az érsekújváriak ellen aratott győzelmüknek köszönhetően egy pontra megközelítették a listavezető Nové Zámky-t.

Arról, hogy miért nem vezetik a bajnoki pontvadászatot, megoszlanak a vélemények. A csapat talán legrutinosabb játékosa, Ladányi Balázs szerint elsősorban a legfőbb ok, hogy nem sikerült időben összeállniuk, illetve a Kontinentális Kupával járó jelentősebb terhelés is sokat kivett a szezon közben a csapatból. Ugyanakkor biztos benne, hogy tavasszal, sokkal erősebbek lesznek, és harcban lesznek azért, hogy sorrendben harmadszor elhódítsák az első helyet.

Ebben nagy segítségükre lehet a december közepén igazolt amerikai Andy Contois, akit amolyan karácsonyi ajándéknak vehetnek a szurkolók. Amint arról a klub honlapja is beszámolt, az 1981-ben, az Egyesült Államokban született center az egyetemi évek után az East Coast Hockey League-ben, az ECHL-ben ragadt meg huzamosabb ideig a tengerentúlon. Első európai évében a finn másodosztályban hokizott, majd megfordult a német másodosztályban, a svéd Division 1-ben, legutóbbi két szezonját pedig a dán élvonalban töltötte el. Teljesítményéről mindent elmond, 97 mérkőzésen 95 pontot termelt.

Ladányi azonban nem csak az amerikai center érkezésének örül, hanem annak is, hogy végre „normális” szilvesztere lesz. „Az elmúlt években, akár a Volánban, akár külföldön játszottam, soha nem volt ennyi szabadnapom az ünnepek körül. Most lesz lehetőségünk pihenni, feltöltődni, ezekben a napokban eldől, ki mennyire profi” – mondta a népszerű játékos azzal kapcsolatban, ki mekkora súllyal tér vissza a karácsonyi lakmározások után.

„Húsz éve nem volt normális szilveszterem, akárhol voltam, az éjféli koccintás után mentem haza lefeküdni, mert másnap szinte mindig meccsem volt. Nem is tudom, mit csinálok idén éjfél után” – mondta félig viccesen Ladányi, akire idén is vár meccs január elsején, de minden bizonnyal ki tudja magát pihenni az esti, 18 órakor kezdődő Miskolc elleni rangadóig.

Napjaink legjobb magyar hokisa elmondta, annak idején, az ifjúsági vb-n is azért sikerült egyszer legyőzniük az egyik orosz utódállamot, mert amíg ők lefeküdtek éjfél körül, ellenfelük nem bírta abbahagyni a vodkázást, így másnap csak kóvályogtak a jégen a roppant motivált magyar együttes ellen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr715707316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása