MOL csapat Jégkorong Blog

Ladányi: Az elmúlt évekhez képest most volt a legkisebb a különbség

2014.02.15. 16:08 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dab-csiksz.jpgA kupagyőztes, osztrák bajnokságban (EBEL) szereplő Sapa Fehérvár AV19 nyerte a jégkorong magyar Szuperkupát, mivel a magyar bajnok Dab.Docler elleni párharc mindkét mérkőzésén győzött. Az első összecsapáson 3-2-re, míg az egy nappal későbbi találkozón 4-2-re diadalmaskodott a székesfehérvári alakulat.

Az osztrák és szlovén válogatott szocsi olimpiai szereplése miatt jelenleg szünetel az EBEL, ezt kihasználva rendezték most a Szuperkupát a két Fejér megyei csapat részvételével. A fehérváriak az elmúlt idényben nem vettek részt a magyar bajnokságban, a Mol Ligában, amelyet aztán a dunaújvárosiak nyertek meg.

A DAB hokisainak ugyanakkor semmi okuk szégyenkezni, hiszen mindkét mérkőzésen kiválóan helyt álltak a jelenleg még magasabban jegyzett vetélytársukkal szemben.

„Úgy gondolom, ha az elmúlt jó pár évet vesszük alapul, most volt a legkisebb a különbség a két csapat között. Lehet, hogy sokan „lesajnálnak” minket, de ha nálunk is lenne 5-6 hasonló szintű légiós, mint amilyen a Volánban van, mi is hasonló eredményre lennénk képesek akár az EBEL-ben is” – mondta a két összecsapás tanulságáról Ladányi Balázs a DAB klasszisa.

A népszerű hokis korábban játszott a Volánban is és szerepelt vele az EBEL-ben, így biztos, hogy reálisan látja a helyzetet. Véleménye szerint mostani csapata fiatal játékosainak kellene egy kis idő, hogy felvegyék az EBEL ritmusát, de mivel a jelenlegi volánból is jó páran Dunaújvárosban nevelkedtek, úgy véli, idővel fel tudnák venni a ritmust.

„Ezen a szinten nem lehetnek egyetlen meccsen se 5-10 perces kihagyások, amikor három gólt adunk az ellenfélnek. Ezúttal is bebizonyosodott, hogy ennyi idő alatt el is úszhat egy meccs. Ez a különbség a két liga között. Ha fegyelmezetlen vagy elmegy a meccs, ha egész szezonban, akkor a szezon is rámehet. Arra azonban büszkék lehetünk, hogy korcsolyázásban nem maradtunk el ellenfelünktől” – összegzett Godó.

A válogatottban is alapembernek számító támadó hosszú pályafutása során megszokta, hogy a meccsek után már nem foglalkozik az ellenféllel, most azonban nem tudott elmenni szó nélkül az ellenfél edzőjének nyilatkozata mellett, aki szerint az újvárosiak több súlyos sérülést is okoztak játékosainak.

„Sajnáljuk a sérülteket, de a hoki már csak ilyen, előfordulnak kisebb sérülések, és nálunk is vannak sérültek. Ugyanakkor nem súlyos sérülésekről van szó, hiszen nem szalag szakadás, vagy hasonló történt. Nem szándékos sérülésokozás volt, hiszen egy szemfelrepedésről és egy kisujjtörésről van szó, amik ebben a sportágban igen gyakran előfordulnak” – mondta a 37 esztendős játékos. Úgy érzi ha ők panaszkodnának sérülésekre, valószínűleg azt kapnák, azért sérültek meg, mert nincsenek hozzászokva az EBEL keménységéhez.

Ladányi úgy gondolja azért sem kellett volna „megtalálni” a csapatát, hiszen a Volán egy háromhetes szünetben tudta lejátszani a Szuperkupa meccset, míg ők a hátuk közepére sem kívánták az összecsapást, és úgy játszottak kedden és szerdán, hogy csütörtök reggel már Csíkszeredába utaztak, hiszen pénteken már MOL Liga meccset játszottak, melyen kikaptak a hazai HSC-től, vasárnap pedig az erdélyi túra zárásaként a Brassó otthonában szerepelnek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr995815616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása