MOL csapat Jégkorong Blog

Már csak egy hét, és jön a Winter Classic

2013.12.05. 12:08 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

hokibuli_liget.jpgMár egy hét sincs hátra az év egyik legjobban várt jégkorong eseményéig a MOL Karácsonyi Hoki Bulijáig, a Városligeti Winter Classic-ig. November 11-e óta árulják a jegyeket a december 13–15. közötti rendezvényre.

A Magyar Jégkorong Szövetség és a Sapa Fehérvár AV19 által közösen szervezett eseményre a napijegyek árai mérkőzésnaptól és szektortól függően 2000–3500, 3000–7000 forintba kerülnek, de a hoki szerelmeseit semmi sem tántoríthatja el, ennek köszönhetően a jegyek jól fogynak.

Külön kedvezmény, hogy a részvevő klubok bérletesei a saját csapataik mérkőzésnapjára akár 50 százalékos kedvezménnyel is bejuthatnak, ráadásul szombaton az utolsó két, vasárnap az utolsó mérkőzés előtti teljes programsorozat megtekintése ingyenes.

Ezen a héten megkezdődött a mobil lelátók felállítása, melyek minden bizonnyal megtelnek a jövő hétvégén. Amint arról a jégkorongblog.hu is beszámolt, az eddigi adatok alapján egyelőre a pénteki EBEL-mérkőzésre ment el a legtöbb belépő a háromnapos rendezvényen.

A legkevesebb egyelőre a szombati MOL Liga-találkozó fogyott, ez nem meglepő, azonban a DAB–Miskolc meccsre is már olyan a telítettség, amely – ismerve a magyarországi fogyasztói szokásokat – 10 nappal az esemény előtt nem számít lebecsülendő adatnak, hiszen máris több mint 2000 tikett talált gazdára. Ha figyelembe vesszük, hogy a találkozót Budapesten rendezik, ez több mint jó hír.

A két csapat eddig háromszor csapott össze az idei alapszakaszban, és amíg szeptemberben szoros meccsen nyert otthon a Dunaújváros, addig októberben és november elején mindkétszer az idegenben játszó csapat aratott magabiztos, háromgólos győzelmet.

A Városligetben nem ez lesz az első jégkorong meccs, és alaposan vissza kell lapozni a történelemkönyvekbe. Budapest első, saját rendezésű nemzetközi jégkorongeseménye az 1929. évi Európa-bajnokság volt, amelynek akkor a Városligeti Műjégpálya adott otthont.

De a magyar hoki egyik legnagyobb sikere is a ligethez kötődik, 1934-ben a Városligeti Műjégpálya jegén Kanada válogatottjával 1:1-es döntetlent játszottunk, ami azt is jelentette, hogy az akkori világelittel azonos játékerőt képviseltünk.

A MOL Karácsonyi Hoki Buli – Winter Classic a Városligetben programja:

2013. december 13. péntek
19.15: SAPA Fehérvár AV19–EC Red Bull Salzburg EBEL-mérkőzés

2013. december 14. szombat
10.00: U10 (mini)-torna
13.00: MAC Budapest–ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia EBJL (U18)-mérkőzés
16.30: Öregfiúk All Star-mérkőzés
18.30: Dab.Docler–Miskolci Jegesmedvék MOL Liga-mérkőzés

2013. december 15. vasárnap
10.00: U8 (szupermini)-torna
13.00: KMH Budapest–Sabres Vienna EWHL-mérkőzés
17.30: SAPA Fehérvár AV19–EC-KAC Klagenfurt EBEL-mérkőzés

(Fotó:jegkorongblog.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr695676786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása