MOL csapat Jégkorong Blog

Ladányi: Mindegy kivel döntőzünk, a lényeg, hogy ott legyünk

2014.03.02. 15:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

ladanyi_origo.jpgTúl vagyunk a jégkorong MOL Liga elődöntőinek első két meccsén, és ott tartunk, mint ha semmi nem történt volna. A rájátszást hazai környezetben kezdő Dab. Docler és az Érsekújvár is első meccsét elvesztette, míg a második összecsapást megnyerte a Brassó illetve a Miskolc ellen. Így mindkét párharcban 1-1-ről folytatódik a három győzelemig tartó párharc.

Főleg az újvárosiak veresége volt meglepő, hiszen az alapszakaszban négy meccsből háromszor is simán verték a brassóiakat, csak az utolsó előtti fordulóban született vendégsiker, amikorra már a DAB rég megnyerte az alapszakaszt. Így adja magát a kérdés, mi lehetett a gond, miért nem sikerült behúzni a „kötelező” győzelmet.

„Elsősorban a helyzetkihasználásunkkal volt gond. Ledolgoztuk a Brassót, minden tekintetben jobbak voltunk, csak egyben nem. Ezt használták ki, így sikerült nyerniük” – mondta tömör őszinteséggel a vereségről Ladányi Balázs az újvárosiak válogatott támadója.

A népszerű Godó úgy érzi most sincsenek rosszabb formában, mint amikor a az alapszakaszban heteken keresztül nem találtak legyőzőre, egész egyszerűen vannak olyan meccsek, amikor semmi nem akar sikerülni.

„Olyan érzésem volt, mint amikor mi játszottunk nálunk erősebb csapatok ellen, és szinte végig védekezve tudtunk nyerni. A mi sorunknak szinte nem is kellett védekeznie, az ellenfél alig jött be a védő harmadunkba, amikor jégen voltam, szinte csak az ő kapujuk előtt folyt a játék” – érzékeltette Ladányi a mezőnyfölényüket

„A második meccsen is fölényben játszottunk, domináltunk, kontrolláltuk a meccset. Vezettünk is 3-1-re, de ismét jöttek az apró fegyelmezetlenségeink, taktikai hibák, és a végén sikerült szorossá tennünk azt a meccset is” – mondta a 3-2-re megnyert visszavágóról az alapszakasz kanadai tabelláján élen végző klasszis.

Ladányi szerint a vereségért elsősorban a játékosok a hibásak, hiszen olyan hibákat követtek el, melyeket ezen a szinten már nem lenne szabad. Elmondta, edzőjük Stephan Lundh taktikailag „nagyon otthon van” jó edzéseket tart, negatívumként talán azt írhatná fel neki, nincs meg benne a kellő keménység, ami esetleg pont a Brassó ellen kellett volna. „Nem nagyon hoztuk ki belőle, hogy kemény legyen velünk” – mondta a 37 esztendős támadó.

„A döntővel egyelőre nem foglalkozom, először jussunk túl a Brassón. A nagy álmom, hogy már Brassóban befejezzük az elődöntőt. Utána már mindegy kivel játszunk a döntőben, a lényeg, hogy mi legyünk ott” – mondta Ladányi.

A másik párharccal kapcsolatban elárulta, két meccs után nem tudná megjósolni, ki jut tovább, de biztos benne, hogy kemény párharc lesz. „Az a jó a rájátszásos rendszerben, hogy akár az alapszakasz végén csak negyedik csapat is megnyerheti a bajnokságot. Ha olyan lenne, mint a labdarúgóknál, már rég megnyertük volna a bajnokságot” – mondta arról miért tartja roppant izgalmasnak a MOL Liga lebonyolítását.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr445839578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása