MOL csapat Jégkorong Blog

Ladányi: A hétvégi Winter Classic a fiatalságomat idézi

2013.12.11. 15:32 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

ladanyi_origo.jpgA MOL, a Magyar Jégkorongszövetség, valamint a Sapa Fehérvár AV19 közös szervezésében a hétvégén rendezik meg a Városligeti Műjégpályán a Karácsonyi Hoki Buli elnevezésű, háromnapos jégkorongfesztivált. Magyarországon legutóbb 2009-ben rendeztek szabadtéri hokimérkőzést, akkor a Kisstadionban a Ferencváros és az Újpest játszott több ezer néző előtt.    

Kangyal Balázs, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) sportigazgatója elmondta, hogy a Winter Classicnak is nevezett eseményre készült mobil lelátó már áll a Városligetben, amelyen több mint négyezer néző elhelyezésére lesz lehetőség.

A hétvége egyik „csúcsmeccsét” szombaton rendezik, hiszen 16.30-tól egy olyan öregfiúk All Star-mérkőzést játszanak, melyen többek között olyan, egykor az A-csoportot is megjárt válogatottak lépnek jégre, mint Szuper Levente, Svasznek Bence, Kangyal Balázs és Palkovics Krisztián.

„Az egész esemény a fiatalságomat idézi, hiszen én nyitott pályán „nőttem fel”. Szinte pályafutásom felét nyitott pályán játszottam, de a Városligetben még soha nem léptem jégre meccsen. Úgy érzem az ideiglenesen létrehozott „aréna” egy igazi kuriózum lesz szurkolónak, játékosnak egyaránt” – mondta a molcsapat.hu-nak Ladányi Balázs a Dab.Docler válogatott jégkorongozója.

A válogatottal az A-csoportban is megfordult játékos elmondta, sok helyen játszott már életében, és az eddigi nyitott pályák közül egy innsbruckit emelne ki. Ezen ugyan nem játszott meccset, csak edzett rajta, de a mai napig előtte van a kép, ahogy a hatalmas hegyek körülölelik a pályát.

„A fedett pályák közül egyértelműen a svájci csarnok a csúcs. Minden bizonnyal az is sokat nyom a latba, hogy az  A-csoportos világbajnokságon játszottunk ott, de leginkább a hangulat miatt is, hiszen még mindig hihetetlen számomra, hogy olyan messzire több ezer magyar elutazott nekünk szurkolni” – mondta Ladányi, aki elárulta, amikor itthon a Papp László Sportarénában kikorcsolyázik és tízezer ember szurkol neki, az sem egy rossz érzés.

Úgy véli a szokatlan közegtől nem fognak leblokkolni a játékosok, ha van, ami keresztbe húzhatja mindenki számításait, azaz eső. „Ha a hó esik, az nem baj, de az eső nagyon nem tenne jót senkinek. Ha kérhetném, azt kérném, lőjenek fel egy olyan rakétát, ami garantálja, hogy nem lesz eső a hétvégén” – mondta félig viccesen Ladányi, aki elárulta, természetesen visznek váltóruhát, hogy az esetleges rossz időjárás miatt ne a vizesben kelljen kimenniük a következő harmadra.

Noha itthon sokáig mostoha körülmények között kellett játszani, a mai napig örömmel emlékszik ezekre az időkre. „Akkoriban Dunaújvárosban nem a nyitott pálya adta meg az egésznek a varázsát. Amikor kimentünk, már a meccs előtt másfél órával félház volt, mindegy milyen időjárásban rendezték a találkozót. Akkoriban szinte csak a hoki volt a városban, és nagyszerű volt a hangulat azokon a meccseken” – emlékezett az „ősidőkre”.

A népszerű Godo a sajtótájékoztatón elmondta, Horváth Andrással közösen szervezett jótékonykodnak is, hiszen sálakat gyártattak, amelyeket a Városligetben meg lehet vásárolni, a befolyó összegből pedig a balesetet szenvedett Vargyas László orvosi kezelésének költségeihez járulnak hozzá.

A MOL Karácsonyi Hoki Buli – Winter Classic a Városligetben programja:

2013. december 13. péntek

19.15: SAPA Fehérvár AV19–EC Red Bull Salzburg EBEL-mérkőzés

2013. december 14. szombat

10.00: U10 (mini)-torna
13.00: MAC Budapest–ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia EBJL (U18)-mérkőzés
16.30: Öregfiúk All Star-mérkőzés
18.30: Dab.Docler–Miskolci Jegesmedvék MOL Liga-mérkőzés

2013. december 15. vasárnap

10.00: U8 (szupermini)-torna
13.00: KMH Budapest–Sabres Vienna EWHL-mérkőzés
17.30: SAPA Fehérvár AV19–EC-KAC Klagenfurt EBEL-mérkőzés

(Fotó:origo.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr805685841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása