MOL csapat Jégkorong Blog

Ladányi: A levesből elsőként szedhetek, és korongot sem kell már szednem

2013.11.08. 12:26 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

ladanyi_origo.jpgA magyar jégkorong-válogatott a hétvégén Négy Nemzet Tornán vesz részt, melyen ellenfelei lesznek Románia, Ukrajna és Lengyelország legjobbjai. Rich Chernomaz szövetségi kapitány döntése értelmében a válogatottban hét újonc debütál, mert a rutinos játékosok közül többen sérülés miatt nem állhattak a rendelkezésére.

A csapatban számos fiatal játékos szerepel, míg a rutint elsősorban Ladányi Balázs képviseli, aki ugyanúgy élvezi a válogatottságot, mint tette azt az elmúlt években. .

„Rég voltunk így együtt, és a hangulatra most sem lehet panasz, ugyanolyan jó, mint eddig. Amikor a válogatotthoz jövök, mindig olyan kicsit, mint ha szanatóriumba mennék. Na itt sem pihenünk, hiszen keményen dolgozunk, de mindig jó egy hosszú szezon közben új arcokkal találkozni, új edzőkkel, új edzéseken részt venni” – mondta az elmúlt évtizedek egyik legjobb magyar hokisa.

Amellett, hogy a tervek szerint több újoncot avatnak, ezúttal „új szövetségi kapitány” avatására is sor kerül. Mivel Rich Chernomaz a juniorválogatottal Szlovéniába utazik, ezért pénteken és szombaton segítője, a korábbi válogatott Sille Tamás veszi át az irányítást.

„Igazából a csapat úgy lecserélődött, hogy mindössze páran vagyunk, akik játszottunk együtt vele. Én mondjuk még fél éve is. Ugyanakkor nem lesz gond, hogy ő irányítja a válogatottat, hiszen sportberkekben elvárt követelmény, hogy a kort tisztelni kell. Ez nem csak a kispadon, van így, ennek köszönhetően már én is elsőként szedhetek a levesből és korongot sem kell már szednem” – mondta nevetve a 36 éves klasszis.

A hétvégi tornával kapcsolatban elmondta, maximalista, és mindig a legtöbbet szeretné kihozni magából és a csapatból is. Ez még úgy is igaz, hogy ezen a tornán elsősorban nem az eredmény számít. Minden itt levő játékosnak lehetőséget kell adni, így nem az eredményességre mennek rá, hanem, hogy teszteljenek mindenkit.

A csapat korelnöke úgy véli, amit a válogatott eddig hozott, azt most is hozni fogja. A közönség láthatja majd, hogy a szívűk a régi, és a küzdőszellemmel sem lesz gond.

„Természetes dolog, hogy elindult a fiatalítás, de itt a lehetőség az újaknak, hogy máris bebizonyítsák, helyük van a csapatban akár tavasszal, a világbajnokságon is. Ugyanakkor a szakvezetés roppant kíváncsi arra, hogy a könnyebb meccseken vajon mennyire lesznek könnyelműek és egy gyengébb ellenféllel szemben is betartják-e a megbeszélt taktikát” – mondta a népszerű Godo. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr465620629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása