MOL csapat Jégkorong Blog

Ladányi: A címvédéshez jól párosul az alapszakasz győzelem

2014.02.01. 20:50 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dab-csiksz.jpgMár egy hónap sincs hátra a jégkorong MOL Liga alapszakaszából. A címvédő Dab.Docler azonban a legutóbbi fordulóban az Újpest magabiztos legyőzésével megszerezte az alapszakasz első helyét. Ugyanakkor a további jobb helyezésekért még hatalmas küzdelem várható, hiszen a Miskolcnak 75, az Érsekújvárnak 73, a Brassónak és a Csíkszeredának 70-70 pontja van.

„Úgy gondolom mind a két oldalról elvárás volt az alapszakasz megnyerése. A vezetőség részéről ez érthető, hiszen címvédőként mégis csak illett bizonyítani, míg önmagammal szemben is az volt, hiszen aki ismer, tudja jól, hogy maximalista vagyok” – mondta honlapunknak Ladányi Balázs az újvárosiak legrutinosabb játékosa.

Az alapszakasz kanadai táblázatát fölényesen vezető támadó úgy véli, a tavalyi és tavalyelőtti sikerek után, mindenki a bajnoki cím megvédését tűzte ki célul, és ehhez természetesen „jól párosul” az alapszakasz győzelem.

„Ugyanakkor azzal is tisztában kell lenni, hogy sokszor az elvártakat a legnehezebb teljesíteni. A bajnokság során nem mindig nézett úgy ki, hogy sikerül. El kell ismerni, a szezon elején kicsit döcögött a szekér. Szerencsére még időben megtaláltuk azt az utat, ami nekünk kell, amire hivatottak vagyunk” – mondta Ladányi, aki szerint elégedettek lehetnek a teljesítményükkel, de „természetesen” nem maximálisan, hiszen nála nem létezik olyan, hogy hibátlan teljesítmény.

A DAB. javuló teljesítményét jól mutatja, hogy a december eleji miskolci vereségük után egy 14 meccses győzelmi sorozatot tudtak produkálni, aminek január végén szintén a borsodi megyeszékhelyen lett vége.

„Miden sorozat megszakad egyszer, és azon a találkozón a Miskolcnak nagyon kellettek a pontok. Ez természetesen nem mentség arra, ahogy játszottunk. Azon a találkozón lehetett érezni egyfajta fásultságot rajtunk, ugyanakkor a Miskolc nagyon „harapott”, míg mi nem annyira. Ennek ellenére úgy vélem, ha minden 14 meccs után van egy vereség, az elfogadható” – mondta a korábban Franciaországban és Olaszországban is légióskodó hokis, hozzátéve, azzal már a szezon elején tisztában voltak, veretlenül nem lehet megnyerni a MOL Ligát.

Elárulta, a szezon elején ő sem tudta miért teljesítenek gyengébben. Úgy véli akkor talán fegyelmezetlenebben voltak, míg a szezon végére mindenki „megtalálta a helyét”. „Hetekig nem tudtuk megverni az Érsekújvárt, majd a szezon végén minket nem tudott legyőzni senki. Akkor kihasználták a hibáinkat, de az alapszakasz végére megfordultak az erőviszonyok”.

„Azt látom, hogy az utánunk lévő négy csapat nagyon egyben van, de jelenleg még megtippelni sem tudom, hogy ki hányadikként futhat be. Jelenleg a Miskolcnak van egy kis előnye, de ez az alapszakasz végére akár el is olvadhat. Megtippelhetetlen a végeredmény, hiszen egyszer egyik jó máskor a másik. Nagyon sok múlhat azon, hogy a szezon végére mennyire lesznek fáradtak a játékosok” – mondta a 38 esztendős klasszis.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr135793363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása