MOL csapat Jégkorong Blog

A rutinos Ladányit is magával ragadta a Winter Classic környezete és hangulata

2013.12.22. 16:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

ladanyi_origo.jpgAz elmúlt hétvége egyik legrangosabb hazai eseményén a Dunaújváros hosszabbításban 2-1-re verte a Miskolcot a jégkorong Mol Liga szombati, Winter Classic-mérkőzésén. A Városligeti Műjégpályán rendezett találkozón az újvárosiak első gólját Ladányi Balázs, a győztes találatot pedig Somogyi Balázs szerezte a ráadás harmadik percében.

„Nagyon jól éreztem magam, hiszen remek hangulat és fantasztikus környezet övezte a találkozót. Évekkel ezelőtt, amikor mindenki arról álmodozott legyen végre fedett jégcsarnok, nem gondoltam volna, hogy az lesz sok embert megmozgató tényező, hogy visszamegyünk a nyitottra játszani” – összegezte a hétvégét az újvárosiak első gólját szerző Ladányi.

A kiváló támadó elmondta, a környezetet ismerte, de még így is meglepte mennyire szép volt, ami viszont igazán nagy örömre adott okot, az a jég minősége volt. Elárulta nem is a hideg miatt, sokkal inkább a csapadékok miatt fontos, hogy van tető vagy nincs egy hokimeccsen.

„Én a fél karrieremet nyitottan játszottam, engem nem zavarna különösebben, „visszatérnénk” a nyitott pályákra. Ugyanakkor az is igaz, hogy a jót könnyebb megszokni, és edzéseken biztos zavarna, ha mondjuk esőben, gyengébb minőségű jégen kellene tréningezni”.

A válogatottban még mindig alapembernek számító Ladányi elárulta, megilletődöttséget nem látott a fiatalokon, akik még nem játszottak szabadban, de véleménye szerint ebben az is szerepet játszott, hogy negatív tényezőkkel nem találkoztak.

"Ha mondjuk egy órás edzést kellene végigcsinálniuk szakadó esőben, akkor azért megnézném az arcukat. Ők sose fogják megtapasztalni, mennyivel másabb a hangulat, ha forralt borral és teával vannak felfegyverkezve a szurkolók és nem hideg sörrel” – mondta nevetve Godó.

„A nyitottat talán csak azért sírjuk vissza, mert akkor Dunaújvárosban az időjárástól függetlenül mindig telt ház volt, pedig a hoki a béka feneke alatt volt a mostanihoz képest” – mondta Ladányi, aki azt is elárulta, nem öltözött be jobban, mint amikor zárt téren játszanak, hiszen ha folyamatosan játszol, nem gond, ha hideg van.

Bízik benne, hogy hagyománnyá válik a Winter Classic, csak azt sajnálja, hogy neki a kora alapján már csak kevés lehetősége lesz bizonyítani a Vajdahunyad vára tövében.

„A környezet volt a legfurcsább, hiába láttam már többször is a várat, egészen más volt mellette, fákkal körülvéve játszani. Ugyanakkor a hangulat pazar volt, talán ha telt ház van, még jobb lett volna. De mivel két olyan csapat játszott, melynek szurkolói messzebbről jöttek, így ők is minden elismerést megérdemelnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr735704226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása