MOL csapat Jégkorong Blog

A karácsonyi pihenő is szerepet játszik a Dab. Docler remeklésében

2014.01.11. 18:20 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

ladanyi_origo.jpgA Dab.Docler együttese egy meccsel kevesebbet játszva is négypontos előnnyel vezeti a jégkorong Mol Liga alapszakaszát. Az újvárosiak ugyan gyengébben kezdték az idei szezont, de az elmúlt tíz meccsüket zsinórban nyerték, így nem véletlenül állnak az élen.

„Amikor november elején erről beszéltünk, úgy éreztem a kettős terhelés és az összeszokottság hiánya okozza a kisebb hullámvölgyet. De már akkor is mondtam, hogy előbb utóbb megtaláljuk a kiutat” – emlékezett vissza a két hónappal korábbi beszélgetésre Ladányi Balázs az együttes egyik legmeghatározóbb játékosa.

Egy biztos, az együttes nagyon készült a Kontinentális Kupára, és akkor a bajnokság kissé „háttérbe szorult”. Emellett volt olyan hétvége, amikor a válogatott játékosokra nem számíthatott a szakmai stáb, így pedig tényleg nem volt egyszerű összehangolni a sorokat.

„Bizonyítani nem lehet, de sokat jelenthetett, hogy egymás után öt hétvégén nem voltam otthon. Kétszer Erdélybe utaztunk, volt ugye a dán túra a Kontinentális Kupában, és a válogatott összetartás. Természetesen nem szeretnék panaszkodni, de elképzelhető, hogy páran fejben kicsit fásultabbak voltunk a kelleténél”.

A mostani formával kapcsolatban elmondta, bízik benne, hogy nem csak rövid formafellendülés. Ugyanakkor elmondta, azt se bánná, ha az alapszakasz végén jönne esetleg egy kisebb hanyatlás és az azt követő rájátszásban egy újabb utána felpörgés

„Az elmúlt fordulók sikerében az is szerepet játszhatott, hogy karácsonykor négy napos szabadságot kaptunk. Nem is emlékszem ilyen jó karácsonyra, amikor mind a három napot otthon tölthettem. Talán juniorkoromban volt utoljára ilyen nyugis a karácsonyom” – mondta a népszerű Godo.

Elárulta, ő sokallja az ilyen „hosszabb” szüneteket bajnokság közben, de úgy érzi ez is az újvárosiak edzőjének Stephan Lundnak a szakértelmét és hozzáértését bizonyítja, hogy a szünet után ilyen jól jött ki nekik a lépés, a kihagyás nem befolyásolta rossz irányba a csapat szereplését, inkább előre lendítette.

„Talán az elmúlt hetek eredményei is bizonyítják, hogy a mentális fáradtság volt az oka az idény eleji hullámvölgynek. Edzőnk számítása bejött, hiszen pozitív irányba billentette a formánkat, hogy ha ennyi időt tölthettünk a családdal” – mondta Ladányi, aki ezúttal szilveszterkor még az éjfélt is megvárta.

„Tudom, ez sokaknak furcsa, de egy évvel korábban miattam koccintottunk már 11 órakor, hiszen éjfélkor már ágyban voltam, mert másnap már fontos meccsünk volt. Ezúttal azonban megvártam az éjfélt, és csak utána mentem aludni’ – mondta a 38 esztendős klasszis, aki azt is elárulta, éppen miatta töltötték otthon az év utolsó napját baráti társasággal, akik természetesen tudták, hogy számára éjfélkor „véget ér a buli”.

Hogy ez mennyire megérte számára, azt jól mutatja, hogy a január első napján, Miskolcon aratott 5-4-es győzelemből góllal és gólpasszal vette ki a részét.  

A dunaújvárosiak azóta újabb három mérkőzést nyertek, legyőzték az Érsekújvárt együttesét, valamint megverték a Brassót és az Újpestet is, így már tízmérkőzéses győzelmi sorozatot tudnak maguk mögött.

(Fotó:origo.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr795753091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása