MOL csapat Jégkorong Blog

A szülinapos Fradi a MOL Liga kiszámíthatatlanságának példája

2013.11.03. 16:35 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

fradi.jpgAz elmúlt héten arról értekeztünk, mennyire izgalmas és kiszámíthatatlan a MOL Liga idei szezonja. Ennek köszönhetően bárki képes nyerni bárki ellen és a mezőny minden eddigi évadnál „tömörebb”, így továbbra sem lehet nagy esélyesről, illetve biztos elődöntősökről beszélni.

A liga kiszámíthatatlanságát leginkább talán a Ferencváros együttesnek teljesítménye mutatja. A zöld-fehérek ugyanis az elmúlt két napban kikaptak az utolsó helyen álló, eddig nyeretlen Újpesttől, majd egy nappal később legyőzték a bajnoki címvédő Dab.Doclert.

A Fradi idén először látogatott Újpestre, az eddigi két hazai meccsét könnyedén behúzta Dobos Tamás együttese. Most azonban alaposan felkészült a hét közben átalakított UTE és már az első harmad után 3-0-ra vezetett. Később aztán sikerült felállnia a Fradinak, és a meccs végére egyenlítenie is, de ezzel csak azt sikerült elérnie, hogy a liláknak ne három, hanem két pontja legyen, hiszen a hazaiak a hosszabbítás első percében eldöntötték a találkozót és megszerezték első győzelmüket.

A Fradi ilyen előjelekkel várta a címvédő Dunaújvárost, amelyet alig két hete idegenben is legyőzött. Ezúttal is határozottan kezdtek a zöld-fehérek, kétszer is vezettek, de a rutinosabb újvárosiak fordítani tudtak és már 4-2-re is vezettek. A Fradi azonban nem adta fel, és hat másodperccel a vége előtt döntetlenre mentette a találkozót. A hosszabbításban nem született újabb gól, a büntetőket viszont a hazaiak lőtték jobban, így sorozatban másodszor verték az újvárost, ezzel is jelezve, idén komolyan számolni kell velük.

Ez a győzelem egyébként ragyogó születésnapi ajándék is volt a 85. születésnapját éppen hétfőn ünneplő jégkorongszakosztály előtt. Mint a klub honlapja a fradi.hu beszámolt róla, az első mérkőzést 1929. február 18-án játszották az MHC csapatával, amelyen 2-1-re kikaptak a zöld-fehérek.

Az első hivatalos bajnoki mérkőzésen sem sikerült győzni, 1937. december 13-án a BBTE-től 3-2-es vereséget szenvedett a Ferencváros. A második világháborúig az FTC jégkorong-csapata legjobb eredménye az ezüstérem volt. Az első aranyérmet 1951-ben nyerte az FTC Budapest Kinizsi néven százszázalékos teljesítménnyel a bajnokságban.

Az ötvenes években inkább a hullámzó teljesítmény volt jellemző, míg a hatvanas években viszont is a Fradi volt a bajnok, Rajkai László edzőségének köszönhetően. A hetvenes években a Fradiról szólt a magyar bajnokság, hiszen a csapat zsinórban tízszer nyerte meg a kiírást. A nyolcvanas években 1984-ben és 89-ben is sikerült a dobogó legfelsőbb fokára állni Orbán György vezetésével.

A rendszerváltást követően megváltoztak az erőviszonyok Magyarországon az egyesületek között, ez köszönhető volt annak is, hogy több csapat készülhetett fedett létesítményekben, valamint annak is, hogy lehetett légiósokat igazolni, ennek ellenére 1991 és 1995 között zsinórban ötször végzett a Fradi az első helyen. Az utolsó bajnoki címet Gold Róbert irányításával nyerték utoljára az 1996-97-es szezonban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr645612924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása