MOL csapat Jégkorong Blog

Ladányi Balázs tudja mitől lesz valaki profi

2013.10.20. 14:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

ladanyi_origo.jpgA jégkorong MOL Liga eddigi egyik legnagyobb meglepetését szolgálta a Ferencváros, amely idegenben győzte le a címvédő Dab.Docler együttesét. Ez eddig ebben a bajnokságban csak az Érsekújvárnak sikerült, igaz nekik már háromszor is.

A vasárnapi találkozón hamar kétgólos előnybe kerültek a hazaiak, de a Fradi nem roppant meg és még az első harmadban – mindössze 18 másodperc alatt – egyenlíteni tudott. A folytatásban aztán megtáltosodtak a zöld-fehérek, és már 5-2-re is vezetek, de az újvárosiak innen is vissza tudtak jönni és egyenlítettek.

Két perccel később azonban már megint a Fradinál volt az előny és ezt még egy góllal megtoldották és végül teljesen megérdemelten 7-5-re nyertek.

Stephan Lundh a Dab.Docler mestere a találkozó után úgy fogalmazott, a helyzetkihasználásukon ment el a mérkőzés. Rengeteg ziccert dolgoztak ki, azonban a befejezés valahogy sosem sikerült, míg a másik oldalon sokkal kevesebb helyzetből sikerült több találatot szerezniük a fővárosiaknak. Véleménye szerint 2-0 után veszítették el a mérkőzést, amikor néhányan sajnos hátradőltek. A szakember szerint a legrosszabb meccsükön vannak túl a szezonban.

Az újvárosiakhoz nyáron érkezett klasszis Ladányi Balázs még a találkozó előtt úgy nyilatkozott nekünk, amíg 60 percig nem tudnak fegyelmezettek lenni egyfolytában, addig előfordulhatnak kellemetlen percek a számukra.

„A védekező harmadban utolsó emberként nem húzunk cselt. A támadó harmadban nem szabálytalankodunk. Elől nem vesztünk könnyű korongot. Ezek mind olyan apróságok, melyek döntően befolyásolhatják egy meccs eredményét. Ha ezeket jól csinálod, akkor az mind pozitív irányba adódik össze, de ez viszont is igaz, és akkor csakis vereség lehet a vége” – mondta a jelenkor legjobb magyar hokisa.

A mindenki által csak Godónak becézett támadó úgy véli, az őket az idei szezonban eddig háromszor is legyőző Érsekújvár egyik alkalommal se mért rájuk nagy verést, nem szenvedtek egyszer sem megalázó vereséget, az ilyen „egygólos” meccsek a hokiban bármikor benne vannak.

„A Nové Zámky eléggé megerősödött a nyáron, és nekünk is van még hova fejlődnünk. Előfordul, hogy egy csapat ellen nem megy, de bízom benne hamarosan megtaláljuk az ellenszert ellenük” – mondta Ladányi az idei „mumusról”,

Eddig nem sikerült minden ember fejébe verni, hogy a büntetőpadról nem tudnak meccset nyerni. „Ha ez eljut mindenki fejébe, ha betartjuk az edző utasításait, nem lehet gond. Remélem ezt minél előbb sikerül átültetni az agyakba, mert szerintem a profizmus itt kezdődik” – mondta Ladányi.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr35589439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása