MOL csapat Jégkorong Blog

MOL Liga: Hatalmas a harc az elődöntőért

2014.02.21. 17:02 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

miskolc.jpgMindössze hat mérkőzés van már csak hátra a jégkorong MOL Liga alapszakaszából. Az már biztos, hogy az első helyen az elmúlt két évben a sorozatot megnyerő Dab.Docler végez. Ez azt is jelenti, hogy az újvárosiak választhatnak maguknak ellenfelet az elődöntőre. Tavaly a Miskolcot választották, és jutottak túl a Jegesmedvéken 3-1-es összesítéssel.

Idén még kérdéses az utánuk következő három sorrendje, egyelőre csak az tűnik biztosnak, hogy az Érsekújvár (85 pont) szerzi meg a második helyet, és minden bizonnyal a miskolciak (81 pont) lesznek a harmadikak.

A negyedik helyért azonban még hatalmas küzdelem lesz a két egyaránt 76 pontos romániai csapat, a Brassó és a tavalyi döntős Csíkszereda között. A brassóiaknak annyi előnyük van, hogy ők még egy meccsel többet játszanak. Ugyanakkor ez nem biztos, hogy előny, hiszen mindkét meccset idegenben és a táblázaton előttük álló csapattal (Miskolc, Nové Zámky) vívják, igaz a legutóbbi fordulóban a DAB-ot legyőzték.

A csíkiek is idegenben tudják le a két meccsüket, a biztos hatodikként végző Ferencváros illetve az alapszakasz-győztes újvárosiak vendégeként. Kínos meglepetés lenne, ha ezúttal nem jutnának az elődöntőbe, már csak a történelmük miatt is, hiszen tavaly döntőt játszottak, és a MOL Liga eddigi kiírásai során még nem volt példa arra, hogy a Csíkszereda ne lett volna tagja a legjobb négynek.

Szakemberek és szurkolók szerint is az idei volt az eddigi legizgalmasabb, legszínvonalasabb a liga eddigi nem túl hosszú történetében. Az alapszakaszban a kanadai táblázaton élen álló Ladányi Balázs szerint azonban még ennél is jobb lehetne a magyar pontvadászat. Ehhez mindössze arra lenne szükség, hogy „hazahozzák” a jelenleg külföldön játszó magyar játékosokat.

„Össze lehetne állítani egy, akár a mienkhez hasonló képességű csapatot. Véleményem szerint mi is tudunk olyan eredményesek lenni, mint az itt játszó légiósok. Sok helyen a pénz a legnagyobb probléma, de itt Dunaújvárosban viszont nincs gond” – mondta a népszerű Godó arról, miként lehetne még jobb a magyar bajnokság.

A hatodik Ferencváros számára nincs tét a hátralévő két fordulóban, hiszen már sem előre, sem hátra nem tudnak elmozdulni a tabellán, ugyanakkor egy HSC elleni sikerrel megkavarhatják a helyezéseket. Az utolsó Újpest viszont még hajthat azért, hogy megszerezze második győzelmét. Így fest tehát a MOL Liga a zárás előtt.

De nem elképzelhetetlen, hogy a következő szezonban nő a létszám, ugyanis a Debreceni Hoki Klub február elején újjáalakult elnöksége a legfontosabb céljának tekinti, hogy a 2014/15-ös szezonban már a MOL Ligában szerepeljen az együttes. Mint ismeretes, már az előző szezonban is szeretett volna a ligában versenyezni a csapat, de akkor ez a klub pénzügyi helyzete miatt nem sikerült.  

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr105825789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása