MOL csapat Jégkorong Blog

Izgalmasabb, kiszámíthatatlanabb lett a MOL Liga

2013.10.28. 11:15 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dab-csiksz.jpgMég csak az egyharmada zajlott le a jégkorong MOL Liga alapszakaszának, az azonban így is elmondható, a liga színvonala hatalmas lépésekkel fejlődik. Sokak szerint az idei bajnokság összehasonlíthatatlanul kiélezettebb, kiegyensúlyozottabb, mint az előző években voltak. Ennek köszönhetően máris hatalmas küzdelem folyik a rájátszást érő helyekért, hiszen a négy kiadó pozícióért hat csapat folytat vérre menő harcot.

Amíg tavaly szinte kiemelkedett a Dab.Docler együttese a mezőnyből, addig idén a találkozók legtöbbje háromesélyesnek számít. Egyedül az UTE lóg ki a sorból, amely az eddig lejátszott 17 meccséből mindössze egy pontot tudott szerezni, miután a Miskolc elleni meccsét hosszabbításra tudta menteni.

Meglepetésnek számít, hogy a címvédő dunaújvárosiak meccseik közel egyharmadát elveszítették. Úgy tűnik az idei szezonban az Érsekújvár a mumusok, amely már háromszor is legyőzte Ladányiékat. Emellett a Ferencvárostól kaptak ki hazai környezetben, amire a MOL Liga eddigi történetében nem sűrűn volt példa.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az Acélbikákra kettős terhelés vár idén, hiszen a magyar pontvadászat mellett a Kontinentális Kupában is szeretnének bizonyítani. Az első selejtezőkört sikerrel vették, de a novemberi dániai folytatás már jóval nehezebbnek tűnik.

Az újvárosiakat idén már többször „elkapó” Érsekújvár ugyan jelenleg „csak” harmadik, de egy meccsel kevesebbet játszott a listavezetőnél, így ha azt behúzza, átveszi a vezetést a bajnokságban.

A Miskolci Jegesmedvék egyelőre kétarcú csapat benyomását keltik, hiszen előbb nyolc gólt ütve verik idegenben a Fradit, hogy alig pár nappal később megsemmisítő 6-1 arányú verést kapjanak a zöld-fehérektől hazai környezetben.

A határon túli csapatok közül egyelőre a Nové Zámky tűnik a leginkább kiegyensúlyozottnak, hiszen a hazai meccseiket egy kivételével nyerték, míg idegenben a „verhető” ellenfeleket legyőzték, de az erősebbektől se kaptak igazán nagy pofonokat.

A Brassó eddigi 16 meccsének a felét nyerte meg, ugyanakkor a nyolc vesztett találkozóból négyet is hosszabbítás után bukott el. Ha ez a négy pontja meglenne, vezetné a MOL Ligát. Ugyanakkor a tavalyi döntős Csíkszereda rapszodikusan teljesít, és ennek fényében meglepetés lenne, ha idén is finálét játszana. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr935602489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása