MOL csapat Jégkorong Blog

Ancsin János: Javítani kell, nem a hibákat kiemelni

2013.09.12. 10:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

ancsin_nso.jpgAz Újpest jégkorongcsapata három vereséggel kezdte a MOL Liga idei szezonját. A lila-fehérek előbb otthon kaptak ki a Miskolctól, majd az erdélyi túrájukat (Brassó, Csíkszereda) zárták két vereséggel. A vereségek ellenére a csapat vezetője Ancsin János bizakodó. 

Mint azt a szezon előtti sajtótájékoztatón érdeklődésünkre elmondta, idén is megpróbálják idegenlégiósok nélkül és többnyire a klub saját nevelésű fiataljaira támaszkodva letudni az évet. Jövőre nem tartja elképzelhetetlennek, hogy 3-4 légióst is szerződtetnek, de nem szeretnének „külföldi” csapatot.

„Annak idején edzés után természetes volt, hogy ott maradtunk és plusz munkát végeztünk. Most ahogy vége az edzésnek, mennek haza a fiatalok. Igaz napjainkban számos dolog elvonja a figyelmüket, de legalább annak örülök, hogy szeretnek hokizni” – mondta a korábbi 225-szörös válogatott klasszis arról, mi a különbség a mai fiatalok és az ő idejében a csapatba került fiatal játékosok között.

A nyolcszoros magyar bajnokot háromszor választották meg a hazai bajnokság legtechnikásabb játékosának, de talán ennél is többet elmond róla, hogy őt választották meg a huszadik század legjobb hokisának.

Az elmúlt 20 év tapasztalata után már megtanulta lenyelni azokat a technikai hibákat melyek megoldása neki teljesen természetesek voltak. „A fiataloknál javítani kell, nem a hibákat kiemelni. Ugyanakkor tudom jól, az én időmben még sokat számított a technikai tudás, míg ma inkább az erő és a gyorsaság dominál” – mondta Ancsin.

Elárulta, hatéves korában karácsonyra kapott egy korcsolyát, és a nagymamája volt az, aki levitte egy edzésre az Újpest-pályára. Hamar megszerette, majd amikor lehívták egy jégkorong-edzésre is, ahol ütőt kapott és egyből szerelmese lett a játéknak. Ugyanakkor sokáig hezitált, mert nyáron focizott, télen jégkorongozott, végül a kettő közül az utóbbi mellett tette le a voksát.

Jelenleg az UTE jégkorongszakosztályának szakmai igazgatója, a hoki kft. ügyvezetője. Emellett beválasztották a klub elnökségébe, felügyeli a teljes utánpótlást – az első csapat mellett más korosztályoknál is edzősködik, és a Sport televízió szakkommentátora is.

„Biztos van az a pénz, amiért el tudnának csábítani Újpestről, de nem hinném, hogy könnyű lenne. Én irányítom, az egész szakosztályt is, így nem csak az első csapatért vagyok felelős. Egyébként meg kaptam annyit az Újpesttől, hogy visszaadjak belőle, amíg lehet” – mondta Ancsin, akit két éve beválasztottak itthon a sportág halhatatlanjai közé is. 

(Fotó:nso.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr115508402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása