MOL csapat Jégkorong Blog

Hármas terhelés vár a Dab. Docler válogatottjaira

2014.01.17. 10:15 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dab-csiksz.jpgA végéhez közeledik a jégkorong MOL Liga alapszakasza. A kiírás február 23-án záruló, 168 meccset magába foglaló részéből már „csak” 35 meccs van hátra. A rájátszáshoz közeledve egyre szorosabb meccseket játszanak a csapatok, hiszen most már minden pont létfontosságú lehet.

Ezt bizonyítja a legutóbbi forduló is, amikor a Miskolc „csak” két góllal tudott nyerni az Újpest vendégeként, míg a Fradi Brassóból hozta el a három pontot, a címvédő Dab.Docler pedig Érsekújvárról.

Ladányi Balázs a dunaújvárosiak egyik legjobbja – nem mellékesen a Liga kanadai táblázatának listavezetője – elmondta, nem nagyon foglalkoznak az alapszakasz végeredményével.

„Remélem, nem bántok meg vele senkit, de az alapszakasz vége nem is érdekel annyira, mint a MOL Liga vége. Szeretnénk alapszakasz győztesek lenni, és a végén is aranyat nyerni, de ha most elém tennének egy papírt, szó nélkül aláírnám, hogy nem bánom, ha nem sikerül az alapszakaszt megnyernünk, a fontos hogy a végén legyünk elől” – mondta Ladányi, akinek vezérletével a Dab. Docler utolsó tizenkét bajnokiját megnyerte.

A válogatottnál is alapembernek számító támadó elmondta, ő is úgy érzi, hogy jó formában vannak, és bízik benne, hogy ez a forma nála és a többi újvárosi játékosnál megmarad a világbajnokságig. „Valószínűleg ugyanazt a szintet nem lehet hozni egész évben, de ha ennek a közelében tudunk teljesíteni, akkor szép eredményeket érhetünk el. Ugyanakkor azzal is tisztában kell lenni, hogy a mentális dolgok is befolyásolhatják a teljesítményt” – mondta Godó.

Úgy véli azzal, hogy a válogatottnál más edzőkkel dolgoznak, ez olyan lökést adhat számukra, ami segíthet az említett mentális gondokon felülkerekedni.

Ugyanakkor februárban az újvárosiakra még egy jelentős erőpróba vár. A Magyar Jégkorong Szövetség a magyar bajnok Dab.Docler és a Magyar Kupa-győztes Sapa Fehérvár AV19 részvételével február 11-12-én ugyanis Szuper Kupát rendez.A kétnapos rendezvény során kétszer játszanak egymással a csapatok. Február 11-én Dunaújvárosban, 12-én pedig Székesfehérváron lesz a mérkőzés.

Amint arról a hazai szövetség honlapja beszámolt, a mérkőzéseket a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) Hivatalos Szabálykönyve által meghatározott vonatkozó szabályok szerint bonyolítják le. A Szuper Kupa küzdelmei során a Magyar Jégkorong Szövetség OB I-re vonatkozó Versenyszabályzata az irányadó és alkalmazandó. Ez többek között azt is jelenti, hogy a légiósok közül összesen 5-en játszhatnak majd a csapatokban.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr145762184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása