MOL csapat Jégkorong Blog

Valamennyi csapat a rájátszást célozza meg a MOL Ligában

2013.08.29. 18:53 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dab-miskolc.jpgA hatodik, de szakemberek szerint az eddigi legszínvonalasabb idényét kezdi meg jövő hétfőn a jégkorong MOL Liga. Ehhez sokat tehet hozzá a Nové Zámkyt erősítő Marek Uram, aki az első világbajnok a liga történetében, valamint a két magyar válogatott kiválóság, Horváth András és Ladányi Balázs is.

Kovács Csaba a szezont felvezető keddi sajtótájékoztatón elmondta, a hazai jégkorongnak nagyon fontos szegmense a MOL Liga sorozata, amely amellett, hogy három országot is érint, egyre emelkedő színvonalával a külföldi szakemberek elismerését is mindinkább kivívja.

Kelenvölgyi Ágnes a MOL képviseletében elmondta, a jégkorong ugyanazokat az értékeket hordozza magában, amik a MOL-nak is fontosak az üzleti életben. Kiemelte, a Liga amellett, hogy a sport szempontjából összeköti a régiót, nemcsak gazdasági, hanem társadalmi integráció szempontjából is fontos, hiszen egy olyan projekt, amely túlnő a határokon.

A sajtótájékoztatón a liga összes csapata képviseltette magát, és valamennyien vázolták idei céljaikat, terveiket. Idén egyébként először fordul elő, hogy ugyanazok a csapatok vesznek részt a sorozatban, melyek tavaly is érdekeltek voltak.

A sort Dömötör Róber kezdte az UTE képviseletében. A szakember elmondta, jövő ilyenkor nem szeretné ő kezdeni a sort, ugyanis nem szeretnének ismét az utolsó helyen végezni. Idén sokkal több felkészülési meccset játszottak, és bár az eredmények nem lettek túl jók, a játék képe bíztató számára. Hatalmas fogásnak tartja a 225-szörös válogatott Horváth András megszerzését, akinek a pályán és azon kívül is meghatározó szerepet szánnak. Rajta kívül észt és lett hokisokkal próbálják meg egy nagyon fiatal csapattal megszerezni az ötödik helyet.

A nagy rivális Ferencvárostól Almássy Kornél szakosztályvezető kiemelte, nagy reményekkel vágnak neki a szezonnak, még úgy is, hogy fővárosi klubként az életükért küzdenek minden nap. Bízik benne, hogy jövőre már saját pályával rendelkeznek, mert ha ez nem lesz meg, nem látja értelmét folytatni.

A csapat alaposan átalakult, igyekeztek csak azokat a játékosokat megtartani, akikre lehet építeni. Négy légióssal vágnak neki a szezonnak, de sokat várnak a két szaporói hőstől, Budai Krisztiántól és Vaszjunyin Antontól is. 

Holti-Pasca Zoltán, ASC Corona 2010 Brasov képviseletében úgy fogalmazott, nagyon örül, hogy sikerült megtartaniuk az összes játékost, akit szerettek volna, és jónak nevezte az új igazolásokat is. Noha kevés felkészülési meccset játszottak, bízik benne, az idei szezonban sikerül kiharcolniuk a rájátszást, ha pedig már oda eljutottak, ott minden megtörténhet.

Ugyanezt fogalmazta meg Sucharda Ferenc, a HC Mikron Nové Zámkytól. A szakember elmondta, tavaly kipróbálták, mire képesek a ligában, és túlteljesítették a várakozásaikat, hiszen bejutottak a rájátszásba. Idén sem, adják alább, sőt a bajnokság megnyerését sem tartja elképzelhetetlennek. Ebben nagy segítségükre lehet a már fentebb említett Marek Uram.

"Nagyon pozitív változás történt a nyáron, végre sikerült egy régi célunk, és egységes szakmai és pénzügyi irányítás alá került az egész miskolci hoki. Innentől már csak rajtunk múlik a szakmai munka” – mondta Egri Gergely a Miskolci Jegesmedvék szakosztályvezetője. A csapatuk fele ugyan lecserélődött, de sikerült remek szakembereket igazolniuk, akik garanciát jelenthetnek a rájátszásba kerülésre.

Cseke Szilárdtól a HSC Csíkszereda vezetőjétől megtudhattuk, két céljuk van, az egyik a rájátszásba kerülés, a másik a fiatalítás. Úgy érzi a kettő nem zárja ki egymást, hiszen a MOL Liga csapatai nagyjából egyenlő erőt képviselnek, és be fogják bizonyítani, hogy remek fiatalok játszanak náluk, de még további erősítéseket is terveznek.

A végére maradt Azari Zsolt, a címvédő Dab.Docler szakmai igazgatója. Úgy vélte a csapatépítés mellett a legjelentősebb erősítés a szakmai stábban történt, hiszen két új edző érkezett. Továbbra is nagyon bíznak Stephan Lundh vezetőedző személyében és úgy vélik, az állandósághoz azzal tudnak hozzájárulni, hogy ismét megnyerik a ligát és bebizonyítják, hogy még mindig ők a legjobbak.

Az alapszakasz jövő hétfőn kezdődik és február 23-ig tart. Mind a hét csapatra 48-48 mérkőzés vár. Az elődöntőbe a legjobb négy jut, az alapszakaszgyőztes választ magának ellenfelet. A március 6-ig tartó elődöntő három, míg a döntő négy győzelemig tart. A playoffban ha a rendes játékidő után döntetlen az állás, akkor minden esetben az első gólig játszanak, vagyis nincs büntetőlövéses párharc. A MOL Liga legjobb helyen záró csapata lesz a magyar bajnok.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr285483851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása