MOL csapat Jégkorong Blog

A magyar női hokisok Oroszországot is meghódítanák

2013.08.21. 17:33 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

női hoki.jpgMiközben a hajrájához érkezett a jégkorong MOL Lia csapatainak felkészülése, és javában zajlanak az együttesek edzőmeccsei, az elmúlt hét legjelentősebb hokis híre a női jégkorongozókhoz kapcsolódik.

Három magyar női jégkorongozó, Gasparics Fanni, Huszák Alexandra és Kiss-Simon Franciska ugyanis egy plusz kétéves szerződést kötött az orosz női profiligában szereplő Traktor Cseljabinszk csapatával, melyhez kedden utaztak el.

A tavalyi, innsbrucki I. téli ifjúsági olimpián az egyéni ügyességi számban ezüstérmes Gasparics kiemelte, ez életük első profi munkaszerződése. A szezon szeptember 17-én kezdődik, az alapszakaszban mind a 11 csapat 50 mérkőzést játszik. Ugyanakkor roppant fontosnak tartja, hogy a válogatott tétmérkőzésekre elengedik őket.

A két csatár Gasparics és Huszák, valamint a védő Kiss-Simon egyaránt tagja volt a világ legjobb nyolc csapatát felvonultató U18-as világbajnokságra feljutott, majd ott bennmaradt magyar válogatottnak.

Huszák Alexandra a jkb.hu-nak elmondta, a beilleszkedés sikerült, bár kicsit nehézkes a kommunikáció számukra, mert az orosz csapatban nem sok lány beszél angolul, az orosz nyelvvel pedig még csak ismerkednek.

A cseljabinszkiak az előző szezonban a 4. helyen végeztek az orosz női bajnokságban, a 2013/14-es szezonban egyértelműen az előrelépés, tehát a dobogó a cél. A Fakelt 1997-ben alapították, eddig egy érmet szerzett az orosz bajnokságban, három szezonnal ezelőtt a 3. helyen végzett.

Gasparics az U18-as válogatott alapembere volt. Ez a válogatott a magyar jégkorong-történelem második olyan csapata, amely fel tudott jutni az A csoportba. 2012-ben jégre lépett az U18-as válogatott asiagói selejtezőjén, ahol öt gólt lőtt és nyolc gólpasszt adott, az A csoportba jutáshoz pedig két góllal és nyolc gólpasszal járult hozzá.

Sajnos az A-csoportos vb-n már nem léphetett jégre, mert kinőtte a korosztályt. Ugyanakkor klasszisára jellemző, a felnőtt vb-n két gólt és hat gólpasszt jegyzett a divízió 1-be feljutott csapatban.

Huszák Alexandra az egyik legismertebb és legjobb női jégkorongozó. Az U18-as válogatott asiagói selejtezőjén kilenc gólt lőtt és négy gólpasszt adott, az A csoportba jutáshoz pedig hét góllal és három gólpasszal járult hozzá Tromsőben. 2013-ban a finnországi A-csoportos vb-n is két-két gólt és gólpasszt jegyzett, köztük a bennmaradást érőt, míg a felnőtt vb-n tizenegy gólt lőtt és egy gólpasszt adott a divízió 1-be feljutott csapatban.

Kiss-Simon Franciska 2012-ben jégre lépett az U18-as válogatott asiagói selejtezőjén, ahol védőként egy gólt lőtt és kilenc gólpasszt adott, az A csoportba jutáshoz pedig egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá Tromsőben.

2013-ban a finnországi A vb-n a torna talán legfontosabb magyar góljánál, a Németország elleni hosszabbításos találatnál – ami egyben a bennmaradást jelentette - asszisztot adott, míg a felnőtt vb-n három gólpasszt jegyzett a divízió 1-be feljutott csapatban. A gólpassz után a pálya közepén sírva fakadt örömében.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr175469893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása