MOL csapat Jégkorong Blog

A rájátszás az Újpest célja a MOL Ligában

2013.08.12. 10:52 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Alig három hét múlva, szeptember 3-án Érsekújvár–Dab.Docler és a HSC Csíkszereda–Brassó mérkőzésekkel elkezdődik a MOL Liga 2013-14-es szezonja. Akárcsak tavaly, idén is 48 meccs vár a csapatokra az alapszakaszban, melynek végén első négy helyezett kerül be a rájátszásba. Az elődöntőben az alapszakasz győztese kiválaszthatja ellenfelét a másik három csapat közül. Az elődöntők 3, a döntő 4 nyert mérkőzésig zajlik.

A legnagyobb esélyes az elmúlt szezon győztese, az azóta többek között Ladányi Balázzsal is megerősített Dab.Docler, melyre a Csíkszereda és a miskolci Jegesmedvék jelenthetik a legnagyobb veszélyt.

Ezúttal azonban egy olyan csapat nyári igazolásait vesszük számba, amely az elmúlt években nevéhez és rangjához méltatlanul gyengén szerepelt, de az újpesti szurkolók bíznak benne, hogy idén már nem csak úgy, mint biztos utolsóval számolnak velük.

A jégkorongblog.hu összeállításából kiderül, alaposan megerősítette keretét a lila-fehér együttes. Szabó Gergely a kapuba, Hodos Detre a védelembe, Papp Csaba és Gágyor Péter a csatársorba érkezett, de további próbajátékosokat várnak még a nyári átigazolási szezon során, hiszen tisztában vannak vele, 2-3 meghatározó emberre még szükségük lenne.

Természetesen a nyári szezon legnagyobb fogása a válogatottban évekig alapembernek számító Horváth András megszerzése volt, akitől a húzóember szerepét várják, és bíznak benne, a fiatalok rengeteget tanulhatnak tőle.

Fekti Bálint, az UTE sportigazgatója a Jégkorongblognak elmondta, továbbra is szeretnék a saját nevelésű játékosokra alapozni a csapatot, így a jövőben is elsősorban a fiataloké a főszerep. Ugyanakkor szeretnék egy kicsit megerősíteni, és egy kis rutinnal „feltölteni” a keretet.

A szakember szerint a három éve elkezdett munka kezd beérni, és szeretnék, ha ez a következő szezonban már az eredményen is meglátszana. A tizenháromszoros magyar bajnok célja elmozdulni az utolsó helyről, és bíznak benne, hogy hosszú évek után idén beleszólhatnak a rájátszásért folyó küzdelembe is.

A lila-fehéreknél július 29-től indult a kemény felkészülés, az első napokban tesztekkel, augusztus 1-jétől pedig már jégen készül a csapat. Bő kerettel terveznek, mert a csapat stratégiájához tartozik a 4 soros játék minden mérkőzésen.

Az Újpest legutóbb a 2008-09-es szezonban zárt dobogós helyen, akkor ezüstérmes lett az együttes, míg a Magyar Kupa győzelemhez még régebbre kell visszanyúlni, egészen 1990-ig.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr455457220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása