MOL csapat Jégkorong Blog

Korábbi kapusa szerződtetésével kezdte az erősítést a Fradi

2013.07.14. 19:41 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

fradi.jpgSzinte valamennyi csapatsportágban zajlik az átigazolási szezon, ennek megfelelően a jégkorong MOL Liga csapatai is igyekeznek minél erősebb kerettel nekivágni az új idénynek. Azonban akárhogy alakulnak is az új igazolások, az esélyek nem sokat változnak, így nagy meglepetés lenne, ha jövő tavasszal nem a Dunaújváros, Miskolc Csíkszereda hármasból kerülne ki a sorozat győztese.

Több neves külföldi játékos és edző is szerepet kaphat az új szezonban, az egyik legérdekesebb igazolás azonban minden bizonnyal a Ferencvárosé, amely ismét soraiban tudhatja korábbi kapusát, Budai Krisztiánt. A Krinó becenévre hallható kapus két és fél év után tér vissza a Miskolci Jegesmedvéktől a Fradihoz, amelytől 2011 elején gyakorlatilag elmenekült.

Mickiewicz Tibor, az FTC jégkorongszakosztály vezetőségi tagja a jegkorongblog.hu-nak elmondta, hátulról kezdik el felépíteni a jövő évi csapatukat, ennek megfelelően fontosnak tartották, hogy két jó kapusuk legyen, akikben mindig megbízhatnak az edzők.

A szakember véleménye szerint Budai Krisztián leigazolása fontos lépés, a fiatal cseh Michal Meravyval ideális párost alkothatnak a 2013/14-es szezonban. A zöld-fehérek természetesen tovább dolgoznak a csapat megerősítésén, ennek megfelelően több magyar és külföldi játékossal is tárgyalásban állnak.

Mickiewicz kiemelte, csapat július 22-én találkozik, akkor kezdi meg a felkészülést egy állapotfelméréssel. Terveik szerint mind az öt idegenlégiós helyet feltöltik, elsősorban Hakan Nygren skandináv kapcsolataira alapoznak, és igyekeznek Hietamaki szintű játékosokat hozni.

A 129-szeres válogatott Budai a sportnapilapnak nyilatkozva elmondta, Miskolcról való távozásának több oka is volt, melyek közül a legjelentősebb, hogy a klubnál fiatalítanak, és az anyagi lehetőségek is végesek.

„Nem haraggal, békében váltunk el. Nem vagyok mérges, sőt köszönöm, hogy Miskolcon játszhattam! A Fradi megkeresett, és mivel a karrierem vége felé közelítek, az sem mindegy, hogy az otthonomhoz közel játszhatok, hiszen pesti vagyok” – mondta Budai, akit korábban ötször (2002, 2004, 2005, 2006, 2007) is az évad legjobb kapusának választottak.

Az Alba Volánnal korábban nyolc bajnoki címet begyűjtő kapus úgy véli, nyilván nem lesznek esélyesek a bajnoki címre, de lefelé sem lógnak majd ki, és nem tartja elképzelhetetlennel, hogy akár a Mol Liga elődöntőjébe is bekerüljön nevelőegyesületével.        

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr395404507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása