MOL csapat Jégkorong Blog

A Dab.Docler történelmet írhat újabb MOL Liga győzelmével

2013.07.03. 08:09 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dab-csiksz.jpgA jégkorong MOL Liga csapatainál javában tart a felkészülés. A legtöbb együttesnél még nem végeges a keret, ennek ellenére elmondható, hogy az idei évadban is a tavalyihoz hasonló izgalmakat élhetünk majd át. A 2013/14-es szezonban nem változik a mezőny, és gyakorlatilag ugyanaz marad a lebonyolítás is: 48 meccs alapszakasz, 4 csapatos rájátszás vár a csapatokra.

Az alapszakasz győztese – csakúgy, mint idén - 2013/14-ben is a három további bejutó alakulatból választhat ellenfelet az elődöntőre. Az elődöntők három, a döntők pedig négy nyert meccsig tartanak majd. A MOL Liga várható kezdete szeptember legeleje, a végső dátum a sorsolás ismeretében dől majd el.

Addig is egy kis visszatekintés az elmúlt öt év MOL Liga szezonjára. Magát a MOL Ligát 2008-ban hozták létre, amikor a szponzori együttműködést alakított ki a MOL-csoport a magyar és a romániai jégkorongszövetségekkel. Az együttműködés eredményeképpen a két ország első osztályú csapatai MOL Liga néven közös bajnokságban szerepelnek, melynek keretén belül bonyolítják le a nemzeti bajnokságok alapszakaszát is.

A legutóbbi, 2012-13-as kiírást toronymagasan nyerte a Dab.Docler. A dunaújvárosiak az alapszakaszt is fölényesen nyerték (17 ponttal megelőzve a második Miskolcot), majd a rájátszásban is a legjobbnak bizonyultak, így végül ők nyerték a sorozatot.

Ezzel ők lettek az első együttes, amely ismételni tudott és meg tudta védeni címét a Mol Liga történetében. Ugyanakkor ez volt a harmadik eset, hogy az a csapat diadalmaskodott a sorozat végén, amely az alapszakaszt is az élen zárta.

Egy évvel korábban ugyanis rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően az Acélbikák „csak” másodikak voltak a HSC Csíkszereda mögött az alapszakaszban. Meglepetésre a Csikiek végül be sem jutottak a döntőbe, ahol az Újváros söpréssel nyert a Miskolci Jegesmedvék ellen.

A 2010-11-es szezonban a HSC az alapszakasz után a végén is örülhetett, míg egy évvel korábban a Vasas Budapest Start olyan bravúrt vitt véghez, ami sem előtte, sem utána nem sikerült senkinek. A Kangyal Balázs nevével fémjelzett együttes ugyanis az alapszakaszban csak a negyedik volt, végül mégis ők örülhettek a végén.

Ekkora feltámadást, azóta sem tudott senki felmutatni a MOL Liga történetében. A legelső kiírás fináléja „csíkszeredai házi döntőt” hozott, melyet végük a HC nyert meg az SC-vel szemben.

Amíg a tavalyi kiírásban az újvárosiak – a megemelt meccsszámnak is köszönhetően – első csapatként 100 pont felett gyűjtöttek az alapszakaszban, addig a negatív rekord az újpestieké. A lila-fehérek a 2010-11-es bajnokság alapszakaszának 32 meccsén mindössze három pontot tudtak begyűjteni. Ez leginkább annak fényében meglepő, hogy az előző kiírásban döntőt játszottak a Vasassal.

Egy biztos, a három hónap múlva kezdődő sorozat végkimenetelét lehetetlen előre megtippelni, hiszen több együttes (Dab.Docler, Miskolci Jegesmedvék, HSC Csíkszereda) is egyforma esélyekkel száll harcba a hatodik MOL Liga első helyéért. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr155388723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása