MOL csapat Jégkorong Blog

Ladányi jövőre is alapember lenne a hoki-válogatottban

2013.06.17. 16:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

ladanyi_origo.jpgMinden bizonnyal pályafutása egyik legérdekesebb szezonján van túl Ladányi Balázs. A szezon kezdetekor meghatározó ember volt Székesfehérváron a SAPA Fehérvár AV 19 együttesében, majd januárban a csapat gyengébb szereplése okán szerződést bontottak vele. Ennek ellenére alapembere volt a budapesti vb-n harmadik helyen végzett jégkorong-válogatottnak.

Sokan úgy vélhették, hogy egy ilyen év után talán már a visszavonulás is megfordult a fejében, de szerencsére ez még messze van. Amint azt a jegkorongblog.hu-nak adott interjújában elmondta, még évekig szeretné folytatni a játékot, azt azonban egyelőre még nem tudja, hogy hol.

Egyelőre még országot és csapatot sem nevezett meg, de mint elmondta, vannak érdeklődők itthonról is. A világbajnokság után tartott egy rövid regenerációt, azonban az elmúlt hetekben már elkezdte a fizikai felkészülést a következő szezonra.

„Nem tudom, meddig folytatom a játékot, de jó erőben érzem magam, nagy kedvem van játszani, egyáltalán nem tervezem a szögre akasztást. Ahogy korábban is mondtam már, jövőre is szeretnék megharcolni a helyemért a válogatottban” – mondta a jkb.hu-nak. Ugyanakkor tisztában van vele, egy sérülés, vagy egy újabb csalódás nagyban befolyásolhatja a döntését.

A felnőtt válogatottban 1995 óta alapembernek számító Ladányi szerint a MOL Liga láthatóan fejlődik, ami a legjobban azon mérhető le, hogy azok a játékosok, akik onnan érkezett a válogatottba, megállták a helyüket a vb-n.

A vb-t a feljutás elmaradása ellenére sikeresnek ítélte meg, úgy véli a világbajnokság előtti hetekben jó volt a csapat felkészülése. Ez persze nem jelentet garanciát a felkészülésre, de valamennyi ellenféllel szemben bírták a tempót és sikerült megvalósítaniuk az edzői elképzeléseket.

Tisztában van vele – és már többször is nyilatkozta -, egy jól felkészített játékos és csapat tud a maximumhoz közeli teljesítményt nyújtani. De ha az edzettség, az edzésen végzett munka nincs csúcsközelben, nem a lehető legjobb, akkor a mérkőzés minőségének a maximuma is gyengébb lesz.

A korábban a magyar bajnokság és az EBEL mellett Franciaországban és Olaszországban is bizonyító támadó véleményére érdemes odafigyelni, hiszen az elmúlt 15 év három legmeghatározóbb játékosa közt tartják számon (az elhunyt Ocskay Gáborral és a tavaly visszavonult Palkovics Krisztiánnal egyetemben).

Amellett, hogy 1995 óta valamennyi világbajnokságon tagja volt a magyar együttesnek, ötszörös magyar bajnok és kétszer (2002, 2004) választották az Év jégkorongozójának. 

(Fotó:origo.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr635365636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása