MOL csapat Jégkorong Blog

A jégkorong vb első napjának legjobbja a közönség volt

2013.04.15. 14:48 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

0000000001Magyar-Brit_hetfo.jpgA magyar válogatott győzelemmel kezdte az IIHF Divízió I/A jégkorong világbajnokságot. Ladányiék az első fordulóban Nagy-Britannia ellen diadalmaskodtak 4-2 arányban. A magyar együttes számos helyzetet elpuskázott, ennek ellenére magabiztosan szerezte meg a győzelmet.

A mérkőzésről már a molcsapat.hu is beszámolt, most nézzük meg milyen volt a „körítés” a magyar sikerhez.

A Papp László Sportaréna mellett létrehozott szurkolói faluban mind a hat együttes szurkolói békésen elvannak. Lehet sörözni, kenyérlángost fogyasztani, míg az édesszájúak különböző ízű kürtös kalácsokban lelhetik meg örömüket.

Természetesen profi arcfestőket is lehet találni és szurkolói kellékek is kaphatóak, míg a gyerekek az asztali jéghokiban mutathatják meg, mennyire van meg bennük a magyaros hoki-virtus. Magyarán mindenki megtalálja a ”számítását“, minden csak pénztárca függvénye.

Az Arénában a magyar meccs előtt félórával még a Deep Purple emlékzenekar játszik, de a szurkolók hangja a végére szinte elnyomja az együttest. Léderer Ákos és műsorvezető társa remek hangulatot csinál, majd érkeznek a magyar játékosok, természetesen valamennyijüket hatalmas ováció fogadja az addigra már teljesen megtelt Arénában. 

A mérkőzés első támadását a magyar csapat vezetheti, de nem járunk sikerrel. Az emberelőnyös lehetőségnél háromszor is ziccerben lőhetünk az angolok kapujára, de Sofronék nem tudnak túljárni Murphy eszén. Ennek ellenére a közönség már ekkor is űzte-hajtotta kedvenceit.

Az első húsz perc hajrájában aztán jött a hidegzuhany, vezetést szereztek az angolok. Erre válaszul aztán nem csak a magyar tábor, hanem az egész közönség hatalmas szurkolásba kezd, de ebben a játékrészben még nem sikerült egyenlíteni.

A második harmadból alig telt el két perc, amikor Nagy Gergő egy nagyon fontos góllal egyenlít, majd alig öt perccel később Vas Márton egy látványos akció befejezéseként a vezetést is megszerezte. Ekkor már igazi fieszta hangulat van, melyet két és fél perc múlva a kapu előtt teljesen egyedül hagyott Shield egyenlítő gólja „halkít le” egy kicsit.

A játékrész végén mégis zúg a vastaps, mivel a vége előtt nem sokkal Ladányi igazi klasszis megoldással ismét megszerezte a vezetést a magyar együttesnek. A magyar szurkolók hangulatát még az sem tudja lelombozni, hogy két perccel később nem adnak meg egy szabályosnak látszó gólt. Így két harmad után 3-2-re vezetett a magyar együttes, amit leginkább rossz helyzetkihasználásának, illetve az angol kapus remeklésének „köszönhet”.

A záróharmadban kiegyenlített küzdelem zajlott a jégen, miközben a közönség folyamatosan buzdította az együttest, vagy éppen önmagát szórakoztatta. Az angolok sokszor durvasággal próbálták „kiegyenlíteni” fáradtságukat, de Sikorcin gólja végkép eldöntötte a találkozót.

A magyar együttes tehát első meccsét közepes játékkal is hozta, de a folytatásban ennél jobb teljesítményre lesz szükség. Az első meccs kiemelkedően legjobb magyar szereplője a közönség volt, amely az első perctől buzdította Szuperéket. A győzelemnek köszönhetően pedig még a metró aluljáróban is zúgott a Hajrá magyarok!

(Fotó:mti.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr695225937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása