MOL csapat Jégkorong Blog

Galanisz Nikandrosz kiemelkedett az idei MOL Ligából

2013.03.29. 11:40 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dabdocler.jpgA Dab.Docler győzelmével ért véget a MOL Liga 2012-13 szezonja. Galaniszék a döntőben 4-2-es összesítéssel bizonyultak jobbnak a HSC Csíkszeredánál. A dunaújvárosiak - akik az alapszakaszban is a legjobbak voltak - a magyar párosítású elődöntő megnyerésével korábban a hazai bajnokságban is az élen végeztek.

A liga álomcsapatába is ők adták a legtöbb játékost, és a legjobb védő (Victor Lindgren), valamint a liga legjobb csatára (Galanisz Nikandrosz) is tőlük került ki. Galaniszt a csapat edzője Staphan Lundh is kiemelte, véleménye szerint nem csak a dunaújvárosiak, de az egész MOL Liga kiemelkedően legjobb játékosa.

Galanisz a jégkorongblog.hu oldalnak elmondta, szombaton ünnepeltek, vasárnap pihentek, de hétfőtől már készülnek a szerdai Volán elleni Magyar Kupa elődöntőre. Az újvárosiak 88-asa elmondta, a hatodik meccs legrosszabb része a buszozás volt, de azon kívül jól bírták erővel, és taktikailag is.

Nagyon bízott a csapatában, és örült neki, hogy már az elején látszott, hogy mindenki nagyon odateszi magát és nagyon fegyelmezetten betartja a taktikát. Arra azonban még ő sem tudta a konkrét választ, hogy miért teljesítette mindkét döntős együttes idegenben jobban.

„Arra tudok tippelni, hogy a hazai pálya előnyére gondolva talán mindkét csapat kissé kiengedett, kevésbé koncentráltan játszott otthon. Ezzel szemben idegenben mindig sokkal élesebb, feszültebb az ember” – mondta a jégkorongblog.hu-nak.

Úgy véli jelentős előny volt számukra, hogy viszonylag hamar megnyerték az alapszakaszt, több időnk is volt felkészülni, és csak a rájátszásra kellett készülniük. Emellett remek taktikát dolgozott ki a szakmai stáb, de úgy véli csapatként is jobban teljesítettek, mint ellenfelük.

Ugyan több helyről is hallotta, hogy más csapatoknál több kiemelkedő képességű játékos játszik, mint náluk, de úgy véli csapatként egyértelműen ők a legjobbak, nagyon együtt volt a keretük, és ez kamatozott a döntőben is.

Annak ellenére is van benne némi csalódottság, hogy minden egyéni díjat (legjobb csatár, All Star-csapattag, MVP) besöpört. Úgy véli csapattársának, a minden statisztikai mutatóban az élen végzett Peter Sevelának kellett volna kapnia a legjobb kapus díját, de lehet, hogy éppen az ő elsöprő sikere miatt nem akartak még egy díjat adni újvárosi játékosnak.

A 25 esztendős klasszisnak a nagy siker ellenére nincs sok ideje pihenni, hiszen szerdán már a volán elleni Magyar Kupa meccs következik, majd pedig a válogatottban van jelenése, hogy az áprilisi budapesti világbajnokságon A-csoportos szerepléshez segítse az együttest.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr145179274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása