MOL csapat Jégkorong Blog

Az ötödször bajnok Dunaújváros a MOL Liga elsőséget is behúzná

2013.03.09. 12:48 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dabdocler.jpgTörténete során ötödször lett bajnok a Dunaújváros a jégkorong ob I-ben.  A bajnoki finálé - amely egyben a MOL Liga elődöntője is volt - negyedik, csütörtöki mérkőzésén hosszabbítás után 2-1-re győzött a Miskolci Jegesmedvék otthonában, ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot. A mindent eldöntő gólt Nagy Richárd szerezte a ráadás harmadik percében.

Magyarországon 1937 óta rendeznek jégkorongbajnokságot, melyet a Magyar Jégkorongszövetség felügyel. Az első osztályú bajnokság győztes csapata a magyar jégkorong bajnoka cím birtokosa lesz. A bajnokságot az elmúlt húsz évben többféleképpen nevezték, így többször volt már OB I., de volt már Extra Liga, Borsodi Liga, 2007 óta véglegesen OB I. az elnevezése.

Legtöbb indulással és bajnoki címmel a Ferencváros csapata rendelkezik, amely a legelső kiírást kivéve minden szezonban elindult, és huszonöt alkalommal nyerte meg. (Magyar női bajnokságot az 1993–94-es szezontól rendeznek, és két alkalom kivételével a Marilyn csapat nyerte meg mindegyiket.)

Az idei szezonban más volt a lebonyolítási rend mint az elmúlt években. A szeptember 7-től február 25-ig tartó alapszakaszban négy oda-vissza kört játszottak a csapatok (mindenkinek 48 meccs), és az első négy jutott a rájátszásba. Az 1. helyen bejutó csapat ellenfelet választhatott az elődöntőre további három csapatból és a Dab. a Miskolcot választotta.

A 2012-13-as szezonban nem került külön OB I-es bajnokság kiírásra, így; az OB I győztese (tehát a Magyar Bajnok) a MOL ligában legjobb helyezést elérő magyarországi csapat. Miután az újvárosiak a MOL Liga döntőjében a Csíkszeredával találkoznak, így már a MOL Liga lezárása előtt eldőlt, a bajnoki cím sorsa.

A Dunaújváros egyébként is az elmúlt évek – évtizedek - egyik legmeghatározóbb csapata, 1996-ban, 1998-ban, 2000-ben, 2002-ben is az élen végzett, de az azt követő időszakban is csak a 2007-2008-as évad volt az, amikor nem dobogós helyen zárta a szezont.

2002 óta hatszor jutott a bajnokság döntőjébe, de valamennyi párharcot elveszítette, a Volánnal szemben. Legutóbb a 2010-11-es szezonban játszottak döntőt, amely ismét Volán sikert hozott.

Sokáig azonban nem ünnepelhetik a bajnoki címet, hiszen valószínűleg további trófeákat szeretnének még idén. A Magyar Kupa négyes döntőjében nem lesz könnyű dolguk, hiszen az elődöntőben az EBEL-ben edződött SAPA Fehérvár AV19 együttesével találkoznak. Ha ott nem is, a MOL Ligában mindenképp van esélyük az aranyéremre, a fináléban a HSC Csíkszeredával találkoznak, a párharc kedden kezdődik.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr535124345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása