MOL csapat Jégkorong Blog

A Dab-Miskolc MOL Liga elődöntő győztese már magyar bajnoknak tekinthető

2013.02.26. 16:45 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dabdocler.jpgLezárult a jégkorong MOL Liga alapszakasza. Az már korában eldőlt, hogy a Dab.Docler zár az élen, és a Miskolc második helye is már fordulókkal korábban biztossá vált, valamint az is, hogy a két korábbi nagycsapat a Ferencváros és az Újpest a liga két utolsó helyén zár.

A rájátszás két helyére így a HSC Csíkszereda, az Érsekújvár, és Brassó pályázott. Az utolsó forduló eredményei alapján (Újpest-Nové Zámky 1-5, Brassó-FTC-ESMTK 6-3, Csíkszereda-Dab.Docler 5-2) aztán biztossá vált, hogy a Brassó – az Érsekújvárral szembeni rosszabb egymás elleni mérlege miatt - lemarad a döntőbe jutásért folytatott harcról.

A MOL Liga idei szabályai alapján, az élen végző dunaújvárosiak választhattak maguknak ellenfelet, hogy kivel akarnak megküzdeni a fináléba kerülésért. A szakmai vezetés némi meglepetésre a második helyen záró Miskolcot választotta, így a másik ágon HSC Csíkszereda-Nové Zámky párharcra kerül sor.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Dab-Jegesmedvék összecsapás továbbjutója már biztos magyar bajnoknak mondhatja magát. Sokan hitetlenkedve fogadták az újvárosiak döntését, de Azari Zsolt a klub ügyvezetője Stephan Lundh vezetőedzővel egyeztetve hozta meg a döntést. Ebben fontos szerepet játszott, hogy közelebb van, mint a másik két vetélytárs és az idei alapszakasz eredményei is kedvezőek a számukra.

Ugyanakkor nem elhanyagolható tény, hogy az alapszakaszt már januárra megnyerő újvárosiak alaposan „leeresztettek”, hiszen azóta számos találkozót – így a legutolsó három meccsüket – is elveszítették. Jelentős kérdés, hogy DAB csak altatta az ellenfeleit, vagy egy jelentős hullámvölgyben van.

Egy biztos, a Dunaújváros dupla vagy semmit „játszik”, hiszen a Miskolc tűnik a legerősebbnek a riválisai közül. A jelenlegi helyzet egy olyan futóversenyre hasonlít, melyen a nagy esélyes ugyan leeresztett kicsit, de még épp fel tudja venni a ritmust a hozzá közelítő, de kicsit lassító társával, hogy aztán aki továbbjut, az felvegye a ritmust a két gyengébb, de most minden erejét beleadó futó egyikével.

A Dab az alapszakaszban valamennyi meccsét megnyerte a miskolciakkal szemben (3-0, 2-1, 4-2, 4-3), míg a borsodi megyeszékhelyen két hazai győzelem mellett kétszer sikerült nyerni Galaniszéknak. A másik ágon az Érsekújvár otthon háromszor tudott nyerni egy vereség mellett, míg Csíkszeredán a négy meccs alapján 2-2-re állnak.

A három győzelemig tartó párharcban az elődöntőket az előrébb végző csapatok otthonában kezdik, így az első két meccset hazai pályán játszhatják az Acélbikák, illetve a Csíkszereda. Ezután – ha szükséges – két meccs a hátrébb végzett csapat otthonában kerül megrendezésre, míg ha mindent eldöntő ötödik meccsre is szükség van, akkor újra a bajnokságban előrébb végzett lehet a házigazda. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr355106602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása