MOL csapat Jégkorong Blog

Veresége ellenére a bajnokság legnagyobb esélyese a Dab.Docler

2013.01.12. 14:45 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dab-miskolc.jpgA jégkorong MOL Liga alapszakaszában összesen 168 mérkőzést játszanak, melyekből 123-at már lejátszottak, azaz a hétcsapatos versengés háromnegyedén túl vagyunk. A jelenlegi állás szerint kisebb csodával érne fel, ha a Dab. Docler nem védené meg tavalyi címét.

A dunaújvárosiak eddig 35 meccset játszottak, melyek közül 26-ot a rendes játékidőben meg is nyertek. Mindössze négyszer veszítettek a hatvan perc alatt – legutóbb a Miskolc ellen - így toronymagasan, 86 ponttal vezetik a bajnoki tabellát.

Mögöttük a liga újonca a HC Nové Zámky áll, amely eddigi 36 meccsén 64 pontot gyűjtött. Ám helyezése valószínűleg nem tart soká, hiszen a harmadik helyen álló Miskolc mindössze két ponttal van lemaradva és a Jegesmedvék egy meccsel kevesebbet játszottak.

Ugyanakkor a borsodiak sem érezhetik biztonságban magukat, hiszen a Csíkszereda is csak mindössze egy ponttal van lemaradva mögöttük. Kicsit távolabbról figyeli őket az ASC Corona Brasov, majd alaposan leszakadva a Ferencváros illetve a szezonban eddig mindössze 2+2 győzelmet felmutatni tudó Újpest. A zöld-fehérek hatvan, a lila-fehérek hetven ponttal gyűjtöttek eddig kevesebbet, mint a Dunaújváros.

Ezek után nem kell hozzá nagy tudomány, hogy megállapítsuk, hogy az idei kiírás is az újvárosiak bajnoki címét vetíti előre. Ebbe talán csak a miskolciak illetve a Csíkszereda szólhat be, míg a szlovákok – bár nagyszerűen erősítettek a rájátszásra – azért okozhatnak meglepetést, boríthatják a papírformát.

A Dab és a Jegesmedvék sikerét vetítheti előre, hogy a jelenlegi kanadai táblázaton is e két csapat játékosai állnak az élmezőnyben. A válogatottban is alapembernek számító újvárosi Galnisz Nikandrosz áll az élen, aki eddig 49 pontot gyűjtött a gólok, gólpasszok, aszisztok összegzése során.

A második helyen ugyancsak 49 ponttal a miskolci Nagy Gergő található, majd a sormintát követve két 48 pontos játékos, a Docleres Szappanos Dávid, illetve a Jegesmedvéket erősítő Saluga Martin következik.

A kapusoknál is újvárosi játékos áll az élen, a novemberben a liga legjobbjának választott Peter Sevela, aki – többek között a csapat remek védekezésének is köszönhetően – átlagban kevesebb mint két gólt kapott az eddigi fordulók során. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr175013941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása