MOL csapat Jégkorong Blog

Átadták Sátoraljaújhely első jégpályáját

2012.12.02. 11:46 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

000000001sátor_jegpalya.jpgSzombaton átadták Sátoraljaújhely első jégpályáját. Ez a sokak által várt esemény pár évtizeddel, de akár még csak pár évvel ezelőtt is az "elképzelhetetlen" kategóriába tartozott, de az elmúlt hét végére megvalósult.

Méghozzá gyönyörű helyen, egy hegyek által ölelt területen - igaz, ezt az avatóünnepség résztvevői vagy emlékképeikből tudták, vagy szimplán elhitték: olyan köd ereszkedett le ugyanis a pályára és környékére, hogy szinte semmit nem lehetett látni az egyébként gyönyörű tájból

"Egy olyan elemmel gyarapodik a Zemplén kalandpark, ami igazán a helybelieknek és a helyieknek szól. Bízom benne, hogy nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is rendszeresen fognak ide járni, korcsolyázni, jégkorongozni. Télen az ember hajlamos kicsit begubózni,
bezárkózni, de most itt a jégpálya, ahova jó lesz kijönni, mozogni vagy éppen beszélgetni a többiekkel" - mondta Szamosvölgyi Péter, a település polgármestere a jégpálya megnyitóján.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a gyönyörű pályát azonnal birtokukba vették az érdeklődők. A pálya mindenesetre jó példa lehet más városok előtt is, hiszen Sátoraljaújhelyen a döntéshozók úgy gondolták, nem várnak segítséget sehonnan, önerőből megépítik a sokak régi álmának számító jég-, illetve görkorcsolyapályát.

A teljesen saját források felhasználásával készült létesítmény ugyanis a téli időszakban jég-, míg a nyáriban görkorcsolya-pályaként funkcionál, így tizenkét hónapon keresztül fogadja a sportolni vágyókat.

Az előzetes tervek szerint ilyen csodás pályával a Zempléni Hiúzok pár év múlva fontos szereplői lehetnek a magyar hoki vérkeringésének. Eddig ugyanis Tiszaújvárosba vagy Miskolcra kellett átjárnia a helyieknek, ha ezt a téli sportot akarták űzni.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára tíz teljes felszerelést hozott ajándékba. "Nagyon gratulálok a városnak és a városvezetésnek, hogy egy ilyen pályát megvalósított. Ez a felszerelés mindentől megóv benneteket, nem kell aggódni apukának, anyukának, hogy mi lesz veletek, ha hokiztok" - üdvözölte a beruházást a főtitkár.

Pignitzky Dorottya, a Sport XXI. programigazgatója a MOB sportágválasztással, táplálkozással és olimpiatörténettel kapcsolatos könyvcsomagját adta át a Kazinczy Ferenc Általános Iskola igazgatójának, Bardi Miklósnak, majd előbb a Miskolci Jegesmedvék U12-es csapata vette birtokba a jeget és mutattak be a fiatalok néhány trükköt egy gyors bemelegítő edzés és egy barátságos mérkőzés során.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr154942572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása