MOL csapat Jégkorong Blog

Öt A-csoportos klasszis búcsúzik a hétvégi olimpiai selejtezőn

2012.11.10. 11:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

hoki válogatott.jpgA hétvégén, Budapesten rendezik a 2014-es téli olimpia selejtezőjének egyik csoportját. A Papp László Budapest Sportarénában sorra kerülő tornán a magyar válogatott sorrendben a litván, a horvát és a holland együttessel találkozik, és ha az első helyen végez, akkor februárban, Dániában léphet jégre a kvalifikáció utolsó körében.

A remélhetőleg magyar sikerrel záruló eseményen más ünnepelni valója is lesz a valószínűleg telt házas arénának. A hollandok elleni vasárnapi találkozó előtt öt olyan játékost búcsúztatnak el a válogatottól, akik összesen 400 alkalommal szerepeltek a nemzeti csapatban és valamennyi en tagjai voltak az A-csoportos világbajnokságon is szereplő válogatottnak.

Az eseményen Palkovics Krisztián, Svasznek Bence, Majoross Gergely, Jánosi Csaba és Holéczy Roger veheti majd át az MJSZ emlékplakettjét. Pályafutásuk elismeréseként a Magyar Jégkorong Szövetség a szurkolók előtt szeretné megköszönni munkájukat.

Ezért 2012. november 11-én délután fél hat előtt nem sokkal még egyszer a jégre szólítja majd a magyar jégkorong-válogatott mérkőzése előtt Jánosi Csabát, Majoross Gergelyt, Holéczy Rogert, Svasznek Bencét és Palkovics Krisztiánt.

Az ötös legemlékezetesebb közös meccse valószínűleg 2009. április 24-ére tehető, amikor  a magyar jégkorong-válogatott a svájci Arena Zürich-Klotenben a sapporói csodát követően az A-csoportos világbajnokságon Szlovákia ellen léptek pályára. Északi szomszédunk pedig alig akarta elhinni, hogy csak tizenhárom másodperccel a végső dudaszó előtt tudták megnyerni 4:3-ra Bartecko találatával a meccset. Azon a meccsen valamennyi most búcsúzó klasszis pályára lépett.

Amint arról a hazai szövetség honlapja is beszámolt, azóta a fent említett öt játékos szögre akasztotta a korcsolyát, így a válogatottban sem láthatjuk őket többet. Majoross Gergely és Holéczy Roger még 2011 nyarán jelentette be visszavonulását, Jánosi Csaba idén nyáron köszönt el végleg a Ferencvárostól, Svasznek Bence a Miskolci Jegesmedvéktől, Palkovics Krisztián pedig a Sapa Fehérvár AV19-től.

A magyar válogatott győzelemmel kezdte szereplését a tornán, miután 5-1-re legyőzte Litvánia csapatát. Sofronék ma este Horvátország ellen folytatják szereplésüket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr714899765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása