MOL csapat Jégkorong Blog

Magyar állampolgár lenne Sidney Crosby edzője

2012.10.17. 14:00 | MOL Csapat Blog | 1 komment

jégkorong semleges.jpgÚgy tűnik a magyar jégkorong is profitálhat a világ legnagyobb jégkorongligájának bérmegegyezési vitájából az NHL-lockoutból. Október 16-án a Magyar Jégkorong Szövetség meghívására hazánkba érkezik és két heten keresztül itt tartózkodik Mike Kadar, a Pittsburgh Penguins erőnléti edzője, aki már évek óta együtt dolgozik a világ jelenlegi két legjobb hokisának tartott kanadai Sidney Crosby-val és az orosz Jevgenyij Malkinnal.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint Kadar a sérülését követően komoly szerepet játszott Vancouver kanadai olimpiai bajnokának rehabilitációjában és pályára való visszatértében is.

A szakember 2007 óta dolgozik a pennyslvaniai csapatnál, most két hétig azonban a magyar jégkorongban dolgozók munkáját segíti. Itt tartózkodása alatt Kadar találkozik a honi edzőkkel, továbbképzést tart, meglátogatja az utánpótlás-válogatottak edzését, illetve az EBEL-ben szereplő Sapa Fehérvár AV19 csapatának fizikai felkészítésében is szerepet vállal. Ennek köszönhetően a magyar válogatott több tagjának is segíti felkészülését a november 9-11-i budapesti Olimpiai Selejtező Tornára, amelyen a csapat célja természetesen a továbbjutás.

Mike Kadar jelenlegi állomáshelyét megelőzően négy szezonon keresztül dolgozott - szintén erőnléti edzőként - a Los Angeles Kings csapatánál. 2005 júliusában a kanadai válogatott mellett működött közre egy szárazedzés-sorozat kidolgozásában, amelyről dvd is készült - ezt a programot ma Kanada-szerte használják az utánpótlás-válogatottak mellett, az U18-as csapattól kezdve az U22-es női válogatottig.

Nem csak ezért ismerős terep azonban számára a válogatottak légköre: a 2007-ben Divizió I-es világbajnokságon aranyérmet szerző szlovén válogatott mellett (Anze Kopitar hívószavát elfogadva) erőnléti edzőként tevékenykedett. Legnagyobb sikere a Pittsburgh 2009-es Stanley Kupa-győzelme, amelyet követően ő is gazdagabb lett egy bajnoki gyűrűvel.

A Pittsburgh történelme során három Stanley-kupát nyert, az elsőt 1991-ben, a másodikat pedig egy évre rá, 1992-ben, míg a legutóbbit 2009-ben. Ezen kívül egy Stanley-kupa döntőt játszottak, a 2007–2008-as szezon döntőjében azonban alulmaradtak a Detroit Red Wings ellenében.

Mike Kadar itt tartózkodását pedig összeköti némi ügyintézéssel is: a magyar gyökereire való tekintettel szeretné megszerezni a magyar állampolgárságot is. Mindenesetre bármi is sül ki a dologból, a magyar jégkorong csak nyerhet vele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr184853543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szakipeet 2012.10.26. 18:39:05

Hogy a fenébe ne nyerne vele a magyar jégkorong? Amit leírtál az nem semmi szakmai életút, már az a két hét is biztos segíti majd az itthoni munkát, hát ha még a jövőben esetleg tervez is valami aktívabb dolgot.. szóval hajrá :)
Apropó utánpótlás, december 31-ig lehet benyújtani a jelöléseket a MOL Tehetséggondozásért Díjra, ha valakinek van ötlete az edzők köréből: fon.gs/tehetseggondozo
süti beállítások módosítása