MOL csapat Jégkorong Blog

Szuper Levente nagy terveket sző a Vasasnál

2012.07.21. 09:40 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szuper2.jpgAlaposan átalakult a Vasas jégkorong szakosztálya, melynek vezetését az elmúlt évtizedek kiemelkedően legjobb magyar kapusa Szuper Levente vette át. A válogatott kapus május elején kezdte el a munkát, és többek között az ő hívó szavára tért vissza Miskolcról a finn Risto Kurkinen, s lett a stáb meghatározó tagja a ferencvárosi Jánosi Csaba.

A csapat három hét múlva elkezdi a felkészülést a 2012/13-as bajnoki idényre, és a tervek szerint több korosztályban az Újpesttel közös csapat indul. Az utánpótlássport.hu oldalnak adott nyilatkozatában Szuper úgy fogalmazott, céljuk, hogy a magyar jégkorong fejlődjön, ők pedig ennek a folyamatnak az egyik oszlopa legyenek.

Fő céljuk, hogy szeretnénk a fiataloknak megfelelő irányt mutatni, és lehetőséget adni nekik a későbbiekben is. Éppen ezért alulról építkeznek, de a felső szinteket is szeretnék beépíteni, ennek érdekében újra felnőtt csapatot kialakítani a Vasasban.

Ennek érdekében egy megfelelő edzői stáb kialakítása volt az első számú feladat és ebbe jól illik bele Jánosi Csaba, aki az előző idényben még a Ferencváros felnőtt csapatának játékosa volt, de most ideiglenesen egy évig felhagy az aktív játékkal. Szuper szerint amellett, hogy egy sokszoros válogatottról van szó, kiváló pedagógus is egyben, hiszen az aktív játék mellett is testnevelő tanárként dolgozott.

A Miskolcról visszatérő Risto Kurkinenre is komoly feladat vár, hiszen Szuper elképzelései szerint ő irányítja majd a junior és az ifjúsági csapatot. Kurkinennek más fontos szerepe is lesz, hiszen a tervek szerint Újpesten is finn szakemberekben gondolkoznak, így pedig sokkal könnyebb lesz a közös munkát megszervezni.

Ahhoz, hogy kellő számú mérkőzést játszhassanak, jelentkeztünk a szlovák juniorbajnokságba, s meg is kaptuk a szomszédos ország szövetségétől a versenyengedélyt. Itthon is lesz juniorbajnokság, átalakulhat az ifipontvadászat – reményeink szerint nő a meccsek száma –, ahhoz Újpesten és nálunk is kevés a játékos, hogy végig bírják a sorozatterhelést. A közös csapattal viszont bő lesz a keret, a feljátszókkal együtt ütőképes garnitúrákat rakhatunk össze” – mondta a honlapnak a korábban több országban is bizonyító Szuper.

A csapat felkészülése július 30-án kezdődik, de aki szeretne, már június 23-tól elkezdheti a jeges edzéseket. Persze addig se lógathatják a lábukat, hiszen mindenki a kapott, vagy a saját maga által kidolgozott edzésprogram szerint készül. Szupernek a fakultatív edzéseken valószínűleg nem lesz ott, hiszen addig is lesz dolga, hiszen július 23-tól 27-ig a második kapustáborát vezeti, melyre már Erdélyből is jelentkeztek.

A Vasas tervezett csapatai a következő szezonban:

Kölyökbajnokság (2 csapat), serdülőbajnokság (UTE-Vasas közös, 3 csapattal), ifjúsági bajnokság (UTE-Vasas közös, 2 csapattal), magyar juniorbajnokság (UTE-Vasas közös, U23-ig), szlovák juniorbajnokság (UTE-Vasas közös, U20-ig)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr154667969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása