MOL csapat Jégkorong Blog

Hét csapattal indul a jégkorong MOL Liga

2012.07.04. 07:42 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dabdocler.jpgA függőben lévő kérdések megoldódtak, így eldőlt, hogy a MOL Liga 2012/13-as szezonja hét klubbal rajtol el szeptemberben. Ennyi klub jelezte ugyanis részvételi szándékát a bajnokságban, ez pedig eggyel kevesebb, mint a tavalyi létszám – két csapat ugyanis nem indul idén, de egy újoncot köszönthetünk azért a sorozatban.

A tavalyi magyar-román közös rendezésű bajnokság ezúttal már magyar-román-szlovák küzdelemmé duzzad, ugyanis a HC Nové Zámky/Érsekújvár is eleget tett minden feltételnek, így az érsekújváriak is jégre léphetnek az egyre inkább nemzetközivé duzzadó sorozatban. A tavalyi nyolcasból hiányzik a Steaua Bukarest és a Sapa AV Fehérvár 19.

Előbbi klub életében jelentős változások történnek jelenleg, amelyek kihatnak a jégkorong-szakosztályra is. Ezért a vezetők kényszerűen úgy döntöttek, nem indítják el a csapatot a következő szezonban – a sok kérdőjel miatt a szakosztály vezetői jelenleg ugyanis nem tudnák garantálni, hogy végig tudják játszani a szezont. Az pedig már korábban eldőlt, hogy a Volán idén nem indítja a farmcsapatát a bajnokságban.

Akárcsak tavaly, idén nyáron is felvetődött, hogy a Partizan Belgrád is nevez a MOL Ligába – ám akárcsak tavaly, idén nyáron sem valósult meg az elképzelés. Az egyeztetések végére kiderült, a szerb fővárosban nem tudják biztosítani a jeget a bajnokság kezdetéig, így az Érsekújvár mellett nem köszönthetünk másik újoncot a szezonban.

Szlovákiából nem csak a Nové Zámky szeretett volna csatlakozni a mezőnyhöz, hanem a HC 38 Dubnica is – ám a szlovák jégkorong-szövetség elnöksége csak az előbbi csapatnak adta meg a MOL Liga-induláshoz szükséges engedélyt.

De hogy essen szó a résztvevő hét csapatról is: jövőre is a közös bajnokságban vesz részt magyar oldalról a Dunaújváros, a Ferencváros, a Miskolc és az Újpest, romániai oldalról a Brassó és a Csíkszereda, míg északi szomszédunktól a már említett Érsekújvár érkezik.

Szinte minden csapat augusztus első hetében kezdi a felkészülését – jelenleg formálódnak a játékoskeretek, akad olyan együttes is, ahol már betöltötték a maximálisan nevezhető öt külföldi játékos helyét, míg mások még kivárnak, és csak az átigazolási időszak végéhez közeledve véglegesítik a keretet.

A bajnokság a tavalyihoz hasonló menetben zajlik majd: az alapszakaszt követően kialakuló sorrend szerint indulnak a csapatok a rájátszásra. A páratlan számú nevező miatt az első helyezett erőnyerőként egyből az elődöntőbe kerül, míg a többi hat csapat ellenfélválasztást követően csatázik a fennmaradó három helyért. (Ez a rendszer egyébként például Svédországból lehet ismerős – elsőként a második helyezett választ majd magának ellenfelet a lehetséges három csapat közül, és így tovább, amíg ki nem alakul a párosítás.)

Ami változás lesz a tavalyi szezonhoz képest, az az, hogy a rájátszás során, ha egy mérkőzés rendes játékidejében nem születik döntés, előbb 10 perc hosszabbítás következik, majd eztán jöhetnek a büntetők.

A részletes sorsolás a napokban véglegesül – minden csapat határidőig jelezte, hogy milyen napokon szeretne, vagy éppen nem szeretne otthon pályára lépni, ezt figyelembe véve alakítják ki a mérkőzések sorrendjét.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr774626965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása