MOL csapat Jégkorong Blog

Ilyen erős világbajnokságon még nem voltunk

2012.04.05. 12:10 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A magyar jégkorong-válogatott hétfőn elkezdte a közvetlen felkészülést az április 15-én rajtoló ljubljanai divízió I-es világbajnokságra. A bő keret tíz napig gyakorol együtt, az utazók listáját 12-én hirdeti ki Kevin Primeau szövetségi kapitány. Az együttes 13-án buszozik el Ljubljanába.

Először lesz ott a vb-n magyar színekben Mihály Árpád, aki egy hónapja kapta meg az állampolgárságot. A kerethez szerdán csatlakozik Szélig Viktor, csütörtökön Hári János, jövő héten Hetényi Zoltán, míg a két rájátszásban résztvevő, Kóger Dániel (South Carolina Stingrays, ECHL) és Szuper Levente (Arisztan Temirtau, KAZ) hazaérkezése továbbra is kérdéses. A csapat napi két jeges és egy szárazedzéssel készül a feladatokra.

A kanadai szakvezető elégedett volt az első jeges edzéssel, amelyről igazoltan hiányzott Ladányi Balázs és Vas Márton. Primeau a jégkorong.blog.hu-nak nyilatkozva elmondta, egyáltalán nem tartja rövidnek az edzőtábort, hiszen amikor elkezdték összeállítani a programot, összehasonlították, hogy az elmúlt években mennyit készült a válogatott egy-egy világbajnokság előtt.

„Egyértelműen a szapporói világbajnokság volt a legsikeresebb, ami előtt a felkészülés rövidebb volt, mint ebben az évben. Ezek a játékosok sok meccset játszottak az idényben, és szerintem néha a kevesebb a több” – mondta a kanadai szakember. Úgy véli izgalmas három hét előtt áll csapatával, és számára nagyon fontos, hogy a játékosai jól érezzék magukat játék közben, hisz a jégkorong egy remek játék.

Primeau kiemelte, fontos, hogy tiszta lappal indulunk mindenki ellen, éppen ezért nem szabad összehasonlítani a ránk váró mérkőzéseket múltbéli meccsekkel. A vereségekből természetesen sokat lehet tanulni, de aztán tovább kell lépni, nem szabad túl sokáig foglalkozni velük.

A csapat egyik legrutinosabb játékosa Ladányi Balázs szerint mindannyian tisztában vannak vele, hogy roppant nehéz világbajnokság vár rájuk, hiszen új a lebonyolítási rendszer, és más „minőségűek” lesznek az ellenfelek, mint eddig.

„A feljutástól a kiesés határáig minden eredmény benne van a ljubljanai vb-ben. Ez a hét egy nagyon jó erőpróba lesz, felmérhetjük, ténylegesen hol tartunk, mire volt elég az utóbbi néhány év munkája. Ilyen világbajnokságon még nem voltunk, amikor ennyi velünk nagyjából azonos erejű ellenfél lett volna” – mondta a fehérvári támadó a jégkorong.blog.hu-nak.

A 18. világbajnokságára készülő klasszis nagyon várja a világbajnokságot, és Ljubljanában jó szereplést vár a csapattól. Úgy érzi, a feljutás céljával mennek a vb-re, magyar válogatott játékosként más nem is lehet a céljuk, még ha sokaknak úgy is tűnik, nem ez a realitás.

A felkészülés menetrendje:

április 2.: a válogatott tagjai találkoznak Budapesten
április 7., 17.30: Magyarország–Lengyelország (Jégpalota)
április 8., 16.00: Magyarország–Lengyelország (Jégpalota)
április 12.: a végleges keret kihirdetése
április 13.: utazás Ljubljanába

A magyar együttes vb-találkozói:

április 15., 13:00 Japán–Magyarország
április 16., 13:00 Magyarország–Ukrajna
április 18., 20:00 Szlovénia–Magyarország
április 19., 16:30 Magyarország–Ausztria
április 21., 16:30 Magyarország–Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr434363354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása