MOL csapat Jégkorong Blog

Idei harmadik döntőjükre készülhetnek a Miskolci Jegesmedvék

2012.03.16. 09:35 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Fehérvár után a Miskolc jutott be szerdán a jégkorong ob I fináléjába, miután az elődöntő utolsó, ötödik felvonásán 5-1-re legyőzte a vendég Ferencváros együttesét. A találkozót ugyan a Fradi kezdte jobban, hiszen a 9. percben még vezetett is, de Nagy és Bonar duplájával a hazaiak besöpörték a győzelmet.

Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharcot így a miskolci együttes nyerte 3-2-re. Sikerükben jelentős szerepet játszhatott a pályaelőny, hiszen mindkét fél kizárólag a hazai meccseit tudta csak megnyerni.

Az eredmény ugyan meggyőző hazai fölényt mutat, de amint azt Greg Lindqvist a miskolciak vezetőedzője is elmondta, az első harmad gyengébb játéka után a másodikban is voltak meleg pillanataik. Utána viszont megszerezték a vezetés, és az ellenfelük fölé tudtak nőni, a harmadik játékrészben pedig már egyértelműen az ő akaratuk érvényesült.

A miskolciak történetük során először harcolták ki a részvételt a bajnoki döntőben. Azonban idén alaposan belejöttek a döntőzésbe, hiszen a MOL Ligában és a Magyar Kupában is finalisták voltak, de mindkétszer „csak” ezüstérmet szereztek.

A másik ágon a sorozatban tízedik bajnoki aranyérméért küzdő Sapa Fehérvár AV19 már vasárnap bejutott a döntőbe, miután 3-0-ás összesítéssel búcsúztatta a MOL Liga- és Magyar Kupa-győztes Dab.Doclert. Tavaly a Fehérvár és a Dab. a döntőben találkozott és a fehérváriak akkor is söpréssel bizonyultak jobbnak megyei riválisuknál. 

Nem kell hozzá jelentősebb szakmai ismeret, hogy a finálé egyértelmű esélyese a Sapa, hiszen amíg a Jegesmedvék a hazai bajnokságban edződtek, addig ellenfelük az EBEL-ben játszott közel száz tétmeccset. Ehhez jön az a tény, hogy a miskolciak a Fradit is csak hazai környezetben tudták legyőzni, míg Palkovicsék a Dunaújvárost négy győzelemmel ejtették ki.

A párharc során jelentős szerep jut a kapusoknak, akik eddig kiváló teljesítményt nyújtottak, hiszen a kapusstatisztika első három helyén a két csapat hálóőrei találhatók. Bálizs Bence (SAPA) eddig 97.39-es mutatóval védett, míg csapaton belüli riválisa Pleszkán József 95 százalékos mutatóval bír. Az ellenfél kapuját védő Budai Krisztiánnak sem kell szégyenkeznie a 92.36-os mutatójával.

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó döntő játéknapjai: március 18., 19., 21., 22., és ha szükséges: 26., 28., 30. A párharc Miskolcon kezdődik

Ha a rendes játékidő (3x20 perc) után, ha döntetlenre áll a mérkőzés, rövid szünet következik, majd 4-4 ellen folytatódik a mérkőzés maximum 5 percen át. Ha valamelyik csapat gólt szerez, a mérkőzésnek vége, és a gólt szerző csapat a találkozó nyertese. Ha nincs gól az 5 perc alatt, büntetőlövések következnek. Először 3-3, majd ha nincs döntés, 1-1 büntető mindaddig, ameddig el nem dől a párbaj. 

Fotó:www.miskolcijegesmedve.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr594319247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása