MOL csapat Jégkorong Blog

Biztos, hogy új név kerül a Mol Liga serlegére

2012.02.09. 07:23 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Kialakult a jégkorong MOL Liga döntője. Amint az várható volt, a finálé egyik résztvevője a Dab. Docler lett, míg a másik oldalon nem kis meglepetésre a Miskolci Jegesmedvék jutottak be, az elődöntőben kiejtve a korábbi kétszeres győztes HSC Csíkszeredát. 

Így biztos, hogy a korábbi győztesek után (HC Csíkszereda, Vasas, HSC Csíkszereda) új név kerül a Mol Liga serlegére. A harmadik helyért nem játszanak mérkőzést, mert a liga csapatai már a szezon előtt megállapodtak, hogy nem írnak ki mérkőzéseket, a bronzérmet, így a jobb alapszakasz-helyezése miatt ezt a HSC Csíkszereda kapta, a Fenestela 68 Brassó a negyedik helyen végzett. 

A döntőt azonban lejátsszák, és bár sokak szerint az újvárosiak a favoritok, a Jegesmedvék bebizonyították, nem szabad őket leírni. Az elődöntőben ugyanis hiába vezetett már 2-0-ra is a HSC, Budaiék megfordították az eredményt. Az pedig külön dicséretet érdemel, hogy a mindent eldöntő, harmadik győzelmet idegenben aratták. 

A MOL Liga történetében még nem volt olyan együttes, amely két elvesztett meccs után a maga javára tudta volna fordítani az elődöntőt. Nem is maradt el a jutalom, hiszen a játékosok három nap teljes pihenőt kaptak, és csak csütörtökön kell edzésre jelentkezniük. 

Ha az alapszakasz eredményeit nézzük, nem is lehet kétséges a Dab. győzelme, hiszen Dunaújvárosban mindhárom meccsüket megnyerték, és Miskolcon is csak egyszer kaptak ki. Ugyanakkor ők még érdekeltek az osztrák másodosztály küzdelmeiben is, és a sorsolásnak köszönhetően lesz olyan négynapos etap, amikor két Mol Liga-döntőt két Nationalliga-rájátszásbeli meccs fog közre, azaz négy nap alatt kell négy meccset játszaniuk, ebből egyet Ausztriában. 

Előzetesen a Dab-ot mindenki a döntőbe várta, míg a miskolciak finálés terveit többen is megmosolyogták. A csapat aztán jól kezdte az alapszakaszt, de november környékén alapos hullámvölgybe került, aminek köszönhetően alaposan lemaradtak a két éllovastól. Az elődöntős helyük nem forgott veszélyben, de végül csak negyedikek lettek a Brassó mögött. 

A miskolci jégkorongsport eddigi legnagyobb sikere az 1993-as Magyar Kupa fináléja, valamint a tavalyi MOL Liga harmadik helye volt. (Ezt megelőzően egy hatodik és egy kilencedik helyet tudtak felmutatni a ligában.) 

A miskolciak teljesítményéről mindent elmond, hogy hiába volt az ellenfelük az alapszakasz legeredményesebb együttese, az elődöntő két utolsó meccsét kapott gól nélkül hozták le. A Dab.Docler–Miskolci JJSE finálé február 15-én kezdődik (két dunaújvárosi meccsel), s az egyik fél negyedik győzelméig tart majd. 

A döntő programja: 

2012.02.15 szerda      18:00   Dab.Docler - Miskolci JJSE  

2012.02.16 csütörtök 18:15   Dab.Docler - Miskolci JJSE  

2012.02.19 vasárnap  18:30   Miskolci JJSE - Dab.Docler  

2012.02.20 hétfő        18:15   Miskolci JJSE - Dab.Docler  

2012.02.23 csütörtök 18:15   Dab.Docler - Miskolci JJSE (ha kell)

2012.02.24 péntek      18:15   Miskolci JJSE - Dab.Docler (ha kell)           

2012.02.27 hétfő        18:15   Dab.Docler - Miskolci JJSE (ha kell)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr634079684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása