MOL csapat Jégkorong Blog

Mozgalmas napok az év végén a jégkorongozóknál

2011.12.23. 12:35 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Miközben az ország nagy része készül a karácsonyi ünnepekre, ajándékok, bejgli és ponty után szaladgál a jégkorong MOL Liga játékosait továbbra is az edzések és a meccsek tartják lázban. A bajnokságban ugyanis nincs szünet az ünnepek miatt. December 23-án, majd 27-én és 30-án is fordulót rendeznek. 

Még harminc mérkőzés van hátra az alapszakaszból, és ezeket január 20-ig kell lebonyolítani. Természetesen sok pihenésre azután se lesz sok idő, hiszen három nap múlva már a negyeddöntők, majd a továbbjutóknak az elődöntő illetve a döntő következik. Február 25-re pedig már meg is lesz az új bajnok. 

Eközben a női ifjúsági válogatott tagjai „életük tornájára” készülnek. Gömöri Csaba együttese az Asiagóban megrendezett kvalifikációs világbajnokságon mind az öt meccsét megnyerve jutott a divízió 1-es vb-re, ahol magyar női csapat még soha nem járt. A tornára december 29. és január 4. között kerül sor, a mieink ellenfelei a házigazda Norvégia, Ausztria, Szlovákia, Japán és Nagy-Britannia lesznek. 

"Nem lesz ott mindenki a keretből a decemberi összetartásokon, mert halaszthatatlan meccsek vannak, de ehhez már hozzászoktunk, ez korábban is így volt" – mondta Gömöri a jégkorong. blog.hu-nak. Ezt azonban annyira nem bánja, mert véleménye szerint a legjobb felkészülésen – a kvalifikációs vb-n – már túl vannak. 

A karácsony ugyan szabadnap lesz a lányoknál is, de 27-én már edzenek egyet vagy kettőt, másnap pedig utaznak Norvégiába. Az edzői stáb kis mértékben változik, Szlaby Gyöngyi és Kolbenheyer Zsuzsanna nem tud velük tartani, és már azt is eldöntötték, hogy ha a sérüléssel bajlódó Huszák Alexandra nem tud játszani, akkor stábtagként tart az együttessel. 

"A csapatnak nagyot javulnia nem kell, mert nagyon összeszokottá váltunk az elmúlt két év során, de amit tudunk, azt teljes egészében ki kell adnunk magunkból Norvégiában is – mondta a blognak Kiss-Simon Franciska, akit a vb-n a magyar válogatott legjobb játékosának választottak az edzők. 

A játékosok úgy vélik, a leginkább abban kell javulniuk, hogy a gyengébb csapatok ellen is többet játsszanak össze, kevesebb legyen a hiszti, és a mérkőzés alakulásától függetlenül szívvel-lélekkel küzdjenek az utolsó percig. 

Az együttes célja egyértelmű. Tisztában vannak vele, hogy ez a mezőny jóval erősebb, mint amelyet Olaszországban maguk mögé utasítottak, mindettől függetlenül egyértelműen kimerik jelenteni, éremért utaznak Norvégiába.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr273485607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása