MOL csapat Jégkorong Blog

Remekelt a Kontinentális Kupában a Dab. Docler

2011.10.25. 14:55 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Az elmúlt Héten a Dab.Docler jégkorongcsapata nem játszott MOL Liga találkozót, mert a csapat hétvégén érdekelt volt a Kontinentális kupa küzdelmeiben. Mint az eredmények bizonyítják, megérte elhalasztani a hazai bajnokikat. 

Pedig nem jól kezdődött. A sokak szerint döntőnek is beillő holland Hague ellen hiába vezettek Peterdiék, az ellenfél hamar egyenlített. A folytatásban három emberelőnyt is kaptak a hazaiak a néha már a brutalitás határát súroló hollandokkal szemben, de képtelenek voltak gólra váltani az előnyös helyzeteket. 

Ez később megbosszulta magát, mert a vendégek a második húsz percben a vezetést is megszerezték, majd a záró játékrészben még egy gólt ütöttek az addigra már teljesen megzavarodott hazai csapatnak. Sokan úgy vélték ezzel a vereséggel a továbbjutásról is lemondhatnak az újvárosiak. 

A második napon azonban hatalmas meglepetésre a hollandok kikaptak a belga White Caps Turnhout együttesétől, így a hazaiaknak nyitva maradt egy kiskapu a továbbjutás kiharcolásához. Ehhez „csak” a spanyol Jaca-t és a belgákat kellett legyőzni, igaz utóbbit legalább három góllal. 

A spanyolok egygólos magyar vezetésnél még egyenlítettek (egy ritkán látható „öngóllal”), de a folytatásban bekapott hat gólra már nem volt válaszuk, így minden a belgák elleni meccsen dőlt el. 

Az első harmad 1-1-es döntetlennel zárult, de a második játékrészben leiskolázta ellenfelét a Dab. Öt gólt ütöttek Szappanosék, miközben egyet sem kaptak. A záróharmadban aztán folytatódott a show és az 52. percre már 9-1-re vezettek a hazaiak. Az utolsó öt percre aztán teljesen kiengedtek, és a belgáknak sikerült szépíteniük az eredményen, de az újvárosiak továbbjutását ez már nem veszélyeztette. 

A dunaújvárosiak győzelmükkel a második fordulóból csoportelsőként jutottak a legjobb tíz közé. Története során ezzel harmadszor lépett tovább a harmadik fordulóba a Dunaújváros, amely november 25-27. között Dániában az olasz HC Asiagóval, az angol Sheffield Steelersszel és a házigazda Herning Blue Foxszal csatázhat a 3. fordulóban. 

Az újvárosiak a MOL Ligában legközelebb pénteken lépnek jégre, a pontvadászatban utolsó helyen álló Újpest otthonában. A Dab. számára létszükségletű a győzelem, mert a Miskolc múlt heti két meccsét megnyerte és a pontvadászatban megelőzte riválisát. 

Kontinentális Kupa:

1. forduló:

Dab.Docler-The Hague (holland) 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
Gólszerzők: Kiss (12.), illetve Oorschot (19.), Natte (31.), Caig (60.)
White Caps Turnhout (belga)-Jaca (spanyol) 7-3 (1-1, 5-1, 1-1)

2. forduló:

Dab.Docler-Jaca (spanyol) 7-1 (2-1, 3-0, 2-0)
Gólszerzők: Kiss (4.), Lencsés (7.), Erdélyi (24.), Pavuk (29.), Azari (35., 60.), Gröschl (46.), illetve Perez (5.)
White Caps Turnhout (belga)-The Hague (holland) 5-3 (1-0, 3-3, 1-0)

3. forduló:
Dab.Docler-White Caps Turnhout 9-4 (1-1, 5-0, 3-3)                                            Gólszerzők: Pavuk (12., 39.), Azari (21., 24.), Peterdi (23.) Kiss D. (32., 52.), Hegyi (47.) Papp (48.) ill Ziarny (10.), Warsofsky (56.), Filimonovs (58., 59.)
The Hague-Jaca 11-1 (1-0, 3-0, 7-1)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr103327040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása