MOL csapat Jégkorong Blog

Eddig kevés a meglepetés a MOL Ligában

2011.09.23. 15:15 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A jégkorong MOL Ligában kezdenek kirajzolódni az erőviszonyok, és ennek megfelelően kevés meglepetés született az eddigi fordulókban. Csapatonként értékeljük az eddigi teljesítményeket. 

A Dab. Docler esélyeshez méltón kezdte a szezont, hiszen mindhárom hazai meccsét megnyerte, de ezek közül is kiemelkedik az Újpest ellen aratott győzelme, ahol tizenegy ütött góljára nem érkezett válasz. A legutóbbi fordulóig idegenben is jól teljesítettek Szappanosék, de a bajnoki cím másik várományosa a HSC Csíkszereda alapos verést (4-0) mért rájuk. 

Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy amíg a dunaújvárosiak összesen 60 perc büntetést kaptak, addig ez a szám a hazaiaknál csak 16 perc volt. 

A HSC az újvárosiakon kívül a Fradit is 4-0-val küldte haza, ugyanakkor idegenben nagy meglepetésre már az első fordulóban kikapott, miután büntetőkkel alulmaradt a Sapa Fehérvár AV 19 farmcsapatával szemben. Ennek ellenére vesztett pontok tekintetében jobban állnak, mint a Dab. 

A fehérváriak eddigi hat meccsükből ötöt otthon játszottak, és a HSC-n kívül az esélyesebbnek tartott Miskolcot is legyőzték, ugyanakkor kikaptak a jóval esélytelenebbnek tartozz UTE-tól. Idegenbe egyszer mentek, erre valószínűleg nem emlékeznek szívesen, hiszen súlyos, ötgólos vereségbe szaladtak bele Miskolcon. 

Borsodba valószínűleg egyik csapat se szeret majd járni, hiszen a Fradi is hatgólos vereséggel utazhatott haza. Idegenben azonban nem tűnnek ilyen acélosnak a Jegesmedvék, hiszen az Újpest elleni 8-3-as siker mellett Fehérváron – ha büntetőkkel is – de kikaptak. 

A további négy csapat valószínűleg a hátsó régió helyeiért vív majd nagy csatát. Közülük a Ferencváros eddig idegenben nem nagyon vitézkedett, egyedül a Steaua otthonában tudott győzni, a Miskolc, a HSC és a Brassó vendégeként nagy verést kapott. 

Az Újpest eredménysora sem szebb, hiszen három veresége mellé csak egy meglepetésnek számító fehérvári sikert tud felmutatni. A Brassó otthonában mindenkire veszélyes lehet, de nagy megelepetés lenne, ha magyarországi túrái során tíz pontnál többet tudna összeszedni. 

A Steauának sikerült ugyan megszorongatnia, és hosszabbításra kényszerítenie a Dunaújvárost, de talán nem nagy kockázat kijelenteni, hogy a jelenlegi nyolcadik helyüket a bajnokság végéig sikerül majd állandósítaniuk. 

A január 20-ig tartó bajnoki alapszakaszban minden csapat 35 mérkőzést játszik, majd következik a rájátszás. Az alapszakasz első és második helyezettje elődöntős, a harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel az egyik fél második győzelméig tartó párharcot vív a négy közé kerülésért. Az elődöntő három, a finálé pedig az egyik csapat negyedik sikeréig tart. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr463248143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása