MOL csapat Jégkorong Blog

A játékvezetők is készülnek a szezonra

2011.08.29. 20:07 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Miközben a csapatok javában készülnek a jégkorong Interliga rajtjára, a sokat bírált játékvezetők is gőzerővel készülnek az új szezonra. Ennek ékes példája, hogy idén is megtartották szezon előtti edzőtáborukat.

Az edzőtábor során a játékvezetők futó, jeges, valamint számítógépes elméleti tesztet is teljesítettek, ezek alapján alakult ki a következő szezon bő kerete az OB I.-re és a Mol Ligára.
 
Székesfehérváron pazar körülmények között készülhetett az összegyűlt közel nyolcvan játékvezető és próbálkozott meg a fizikai és szellemi tesztekkel. Árkovics Miklós, a játékvezetői testület vezetője a jégkorong.blog.hu-nak elmondta, az edzőtábor mára hagyományossá vált.
 
Nagy hangsúlyt fektettek az egységesítésre, több előadás is foglalkozott a témával. Emellett a kommunikációról is részletesen beszéltek az előadások során. Ugyanakkor a jeges foglalkozásokon a korcsolyázó gyakorlatok mellett számos helyezkedési és játékszituációs gyakorlatot is tartottak.
 
Lévai József, az MJSZ versenybíróságának vezetője a versenyszabály változásait ismertette, míg Kovács Zoltán főtitkár pedig a szövetséggel és a jogszabályi környezet változásával kapcsolatos kérdésekre igyekezett válaszolni. A játékvezetők mellett az ellenőrök is részt vettek a képzéseken, hiszen a következő szezonban minden első osztályú mérkőzésen ellenőr is közreműködik.
 
A tábor egyik érdekes színfoltja volt, hogy az új játékvezetők soraiban két aktív OB I.-es játékos is feltűnt. Rencz Dániel az Újpest, Ozsváth Ádám a Fehérvár színeiben játszott az elmúlt szezonban. Mindketten úgy nyilatkoztak, számos pozitív csalódás érte őket a tábor ideje alatt, és egyikük sem gondolta, hogy a „zebramezesek” ilyen átgondolt alapos munkát végeznek a felkészülésük során.
 
A táborban azonban csak a magyar játékvezetők vettek részt, a román bírók – A MOL Ligában magyar és román csapatok szerepelnek – nem tudtak eljönni, mert ebben az időben a Brassó Kupán vezettek. Azonban ők sem ússzák meg a „vizsgát”, hiszen a Csíki Sör Kupa ideje alatt három magyar játékvezető hasonló teszteket végeztetnek el azokkal akik, vezetni akarnak a nemzetközi bajnokságban.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr923188208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása