MOL csapat Jégkorong Blog

Nem sikerült a bravúr az inline válogatottnak

2011.06.30. 00:01 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A magyar inline válogatott – az anyasportág jégkorongozókhoz hasonlóan – az utolsó meccsén bukta el az A-csoportba jutást. A mieink a vb divízió 1-es döntőjében 0-3-ról ugyan feljöttek egy gólra a britek ellen a pardubicei fináléban, de egyenlíteniük már nem sikerült, így jövőre is a második vonalban szerepelnek.

 A maccs érdekessége, hogy a britek már a 15. percben háromgólos előnyben voltak, de a második negyed végére feljöttünk. A két utolsó negyedben azonban nem született gól, így a végeredmény már a meccs felére kialakult.

A magyar együttes ennek ellenére hatalmas dicséretet érdemel, hiszen a két ország inline hagyománya között ennél sokkal nagyobb a különbség. Amíg a britek, évek óta építik csapatukat, nálunk még bajnokságot se írtak ki a sportágban, mert mindössze három csapat jelezte indulási szándékát. Akárcsak a jégkorongozóknál, az inlioneseknél is akad egy csapat - Győri ETO HC – amely az osztrák bajnokságban indul.

A magyar együttesben több első osztályú jégkorongozó is szerepel, azonban a hazai lehetőségek így is jócskán elmaradnak az európai középmezőnytől is. Ennek ellenére a világbajnokságon a britek elleni meccsig hibátlanul teljesítettek, Kiss Tamás kapus - aki a döntőben két büntetőt is hárított – a torna folyamán több mint 92%-os mutatóval védett. Bár különdíjat nem kapott, a kapusok közül a legjobb védési hatékonysággal teljesített.

A sportág élmezőnye is találkozott, és csak úgy mint hokiban, itt is a csehek diadalmaskodtak. A döntőben az Egyesült Államokat verték, a mi döntőnkhöz hasonlóan 3-2 arányban. A bronzérmet a kanadaiak szerezték meg, akik a svédeket intézték el 13-7-re.

Az A csoportból Szlovákia esett ki, miután valamennyi meccsét elveszítette. A szlovákok annyira kilógtak a sorból, hogy még a sorsdöntő ki-ki meccsen is 9-0-ra kaptak ki az A-csoportos tagságukat meghosszabbító németektől.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr883026137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása