MOL csapat Jégkorong Blog

Jelentősen átalakul az Alba Volán kerete

2011.06.23. 20:35 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Annak ellenére, hogy nyár van és tombol a kánikula, jelentős események történtek a héten a hazai jégkorongéletben. A DAB mehet a Nationalligába, a Sapa Fehérvár AV19 válogatottaktól köszönt el és válogatottakat igazolt.

Az osztrák liga keddig adott határidőt azoknak a csapatoknak, melyek korábban nem tudták biztosan, hogy indulnak a Nationalliga küzdelmeiben. Végül mindhárom együttes igent mondott, így 12 csapattal, köztük a magyar Dab.Doclerrel szeptember 17-én, szerdai és szombati játéknapokkal, elrajtolhat a Nationalliga küzdelemsorozata.

Az alapszakaszban induló 12 együttest két hatos csoportban (Nyugati, Keleti) mérkőzik egymással. osztották. Az újvárosiak a keleti hatosba kerültek, ahol az ATSE Graz, az EHC Liwest Linz farmcsapata, az EC KAC farmcsapata, az EV Vienna Capitals farmcsapata, valamint a Kapfenberg Bulls és Moser Medical Graz 99ers farm közös gárdája lesz az ellenfelük.

A másik csoportban az EC Dornbirn, az EHC Bregenzerwald, az EHC Infrafit Lustenau, az EK Zeller Eisbären, az FBI VEU Feldkirch, a HC TWK Innsbruck található. A Dab.Docler öt légióssal vághat neki a küzdelmeknek, de ha elégedetlenek a külföldiek teljesítményével, január 31-ig összesen hármat cserélhetnek. 

A versenykiírás szerint az alapszakaszban mindenki játszik mindenkivel, az azonos csoportban szereplő együttesek még egy teljes oda-visszavágó kört teljesítenek, ami klubonként összesen 32 mérkőzést jelent. A rájátszásba az összesített tabella első nyolc helyezettje jut tovább, ahol már egyenes kieséses rendszerben (negyeddöntő, elődöntő, döntő) az egyik fél harmadik győzelméig zajlanak a küzdelmek.

Az egy osztállyal feljebb rajthoz álló Sapa Fehérvár AV19 indulása biztos volt és mostanra már a keret összetétele is tisztázódni látszik. Elhagyja a tavalyi bajnokot a kapus Hetényi Zoltán, valamint három támadó, Vaszjunyin Artyom, Fekete Dániel és Holéczy Roger.

Hetényi pótlására külföldről igyekeznek kapust találni a roppant tehetséges. de még fiatal Bálizs Bence mellé. A három játékos minőségi pótlását pedig három válogatott játékossal oldanák meg. Így fehérváron kezdi a felkészülést a Dab-tól szerződtetett Magosi Bálint, a Csíkszeredától megszerzett - április óta magyar állampolgár - Sikorcin Ladislav, és a Miskolci Jegesmedvéktől elcsábított Láda Balázs. Előbbi két játékos támadó, míg utóbbi védő.

Szintén a támadó szekciót erősíti a kanadai Derek Ryan, míg olyan meghatározó játékosokkal, mint Ladányi Balázs, Palkovics Krisztián, Horváth András, Kovács Csaba, vagy Benk András, még folynak a tárgyalások. Szintén kérdéses KHL-ben próbajátékon szereplő Mihály Árpád és Sofron István ügye – utóbbinak több ajánlata is van –, míg Kóger Dániel a tengerentúlon folytatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr213009679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása