MOL csapat Jégkorong Blog

Mindkét osztrák ligában lesz magyar csapat

2011.06.17. 20:45 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Az osztrák másodosztályú bajnokság csütörtöki ülésén ugyan semmi végleges nem dőlt el, de egyre valószínűbb, hogy a Dab.Docler jégkorongcsapata részt vehet a Nationalliga 2011–2012-es küzdelmeiben.

A klub beszámolója szerint mind a szervezők mind az osztrák csapatok örömüket fejezték ki a magyar együttes szerepvállalásának. (a magyar szövetség már korábban hozzájárult az újvárosiak indulásához, azzal a feltétellel, hogy az osztrák liga mellett, az interligában és az OB I-ben is versenyezniük kell.)

Az indulásra azért lenne lehetőség, mert a szervezők nyolcról tizenkét csapatosra szeretnék bővíteni a bajnokságot. Egyelőre azonban még nem végleges a létszám, mert vannak csapatok, melyeknél még nem tisztázottak az indulás feltételei. Jelen állás szerint a hét elejére tisztázódik az indulók létszáma és lehet végleges a Nationalliga végleges létszáma.

A tervek szerint a bajnokságot két csoportra osztott mezőnnyel bonyolítanák le. A Dab.Docler az ATSE Graz, a Kapfenberg, a Linz farm, a Vienna farm és KAC farm társaságában keleten játszana, míg a nyugati csoportban a Feldkirch, a Dornbirn, a Lustenau, a Bregenzerwald, az Innsbruck és a Zell am See küzdene egymással.

Az alapszakaszban 32 meccset játszana egy csapat. Mindenki játszik mindenkivel egy hazai és egy idegenbeli meccset, de a csoportokon belül még egy oda-vissza kör lesz. Az alapszakasz után az egyesített tabellán legjobban végző 8 csapat jut be a rájátszásba.

Egy osztállyal feljebb pedig véglegessé vált a cseh HC Orli Znojmo indulása, így az Alba Volánnak már cseh ellenfele is lesz a rájátszásba kerülés kiharcolásáért. Az osztrákok mindenesetre hatalmas sikerként könyvelik el, hogy sikerült egy ötödik ország csapatát is bevonniuk a bajnokságba.

Ugyanakkor 12. csapatot nem sikerült „találni, így a lebonyolítás is változik. A legjelentősebb változás, hogy az alapszakaszban nem játszanának két teljes kört a csapatok. Mindenki ötször játszana a többi csapattal, így nem 40, hanem 50 meccses lenne az alapszakasz. A rájátszás maradna 8 csapatos.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr922993374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása