MOL csapat Jégkorong Blog

A szövetség elfogadta a Liga javaslatait

2011.06.10. 10:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

 

Csütörtökön ülést tartott a Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége. Ezen két fontos napirendi pontot kellett megtárgyalniuk a tagoknak. A legfontosabb a liga által előterjesztett átalakítások megtárgyalása volt.  

Az első osztályú csapatok még a múlt héten több javaslatot is tettek. Az elmúlt három szezonban MOL Liga néven futó sorozat 2011-12-es évadára ugyan még zajlanak a névszponzori egyeztetések, de a csapatok szeretnék, ha változna az OB I versenyszabályzata és kiírnák a meghívásos nemzetközi bajnokságot.

Kerey Péter a Liga elnöke szerint a versenykiírás átdolgozására azért volt szükség, hogy kevesebb legyen a bajnokságban a zűrös ügyek száma. Ennek érdekében a korábbi vitatott kérdéseket igyekeztek egyértelműsíteni.

A legfontosabb változások, hogy a korábbi nemzetközi bajnokság (Interliga) nyílt versenysorozatból meghívásos bajnoksággá alakul. Viszont az OB I-ben csak azok a klubok indulhatnak el, amelyek az Interliga-szereplést is vállalják. Egy mérkőzésen, továbbra is csak öt idegenlégiós szerepelhet, és a szezon közben nem lehet honosítani, mindenki olyan állampolgárként fejezi be a szezont, ahogy elkezdte.

A bajnokság kezdete még kérdéses, de az Interligának március 7-ig véget kell érnie. A négyes döntőbe értelemszerűen az alapszakasz első négy helyezettje kerül be. Az OB I alapszakaszába a román csapatokkal játszott meccsek eredményei is beleszámítanak, és az Interliga vége után indul a magyar bajnoki rájátszás.

Ebbe mindegyik csapat bejut, de amíg az első két helyezett kiemelt lesz, a többi négy negyeddöntőt vív a Final Fourba kerülésért. (A harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel meccsel.) Külön nevezési díja lesz a MOL Ligának és az Interligának, és ezentúl a jégcsarnokokat szakhatósággal kell hitelesíttetni.

A Sapa Fehérvár AV19 és a Dab.Docler a hazai bajnokságok mellett a dupla játékoskeretüknek köszönhetően indulhatnak az EBEL-ben illetve a Nationalligában, de a játékosaik szabadon mozoghatnak a bajnokságok között. (A Dab indulása egyelőre még képlékeny, mert az osztrák szövetség tájékoztatása szerint a magyar csapaton kívül csak 10 osztrák együttes jelentkezett, de 12 csapatnál kevesebbel el sem indítják a sorozatot.)

A szövetség tájékoztatása szerint az Interligába itthonról a Sapa Fehérvár AV19, a Dab.Docler, a Budapest. Stars, az FTC, a Miskolci JJSE, és az Újpest, Romániából a HSC Csíkszereda, az SCM Corona Fenestela 68 Brassó és a Steaua Bukarest, Szerbiából a Partizan Beograd, míg Szlovákiából a HK Nove Zamky együttesét hívták meg a szervezők.

Ez azonban még változhat a június 15.-i nevezési határidőig, éppen ezért a konkrét versenynaptár is csak azt követően készülhet el, ha hivatalossá vált, hány csapat indul a két sorozatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr212972569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása