MOL csapat Jégkorong Blog

A Volán ismét söpréssel lett bajnok

2011.03.28. 21:26 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Véget ért a jégkorong bajnokság, és ahogy az várható volt a Sapa Fehérvár AV19 magabiztosan végzett az első helyen. A fehérváriak a döntőben – csak úgy, mint tavaly – söpréssel (négy meccsből négy győzelemmel) verték a Dab. Docler együttesét.  

A dunaújvárosiak a döntők során mindkét hazai meccsükön vezetést szereztek, de ezt a nagyobb rutinnal rendelkező vendégek mindkétszer megfordították. A negyedik meccsen pedig kétszer is vezetett a Dab, de Ladányiék nem hagyták, hogy elrontsák az ünnepüket.

A negyedik találkozó vége aztán már igazi örömünnepbe csapott át, hiszen a hazaiak 4-4 után már gólt sem kaptak, ellenben szereztek ötöt. A döntő sorozatban Johansson a harmadik, Palkovics pedig a negyedik meccsen szerzett egyaránt 3-3 gólt.

A Volán összesen 12., sorrendben 9. bajnoki címét szerezte meg. A csapat játékosainak öröme azonban valószínűleg volt teljes, hiszen az utolsó meccs előtt minden bizonnyal eszükbe jutott, hogy éppen két éve hunyt el minden idők egyik legjobb magyar jégkorongozója, a csapat vezéregyénisége Ocskay Gábor.

Kiosztották a játékosok különdíjait is. A legjobb kapusnak járó Vedres-kupát Peter Sevela (Dab.Docler) kapta, míg a legjobb hátvédnek Szirányi Bencét (Vasas HC) választották. A legjobb csatárnak járó ifj. Ocskay Gábor kupát Ladányi Balázsnak (Sapa Fehérvár AV19) ítélték.

A legjobb légiós díját Eric Johansson (Sapa Fehérvár AV19) nyerte, a legtechnikásabb játékosnak járó Miklós-kupával pedig a Dab.Docler csatárát, Galanisz Nikandroszt jutalmazták.

A legjobb újoncnak járó Kósa-kupát, az ötödik helyen végzett FTC-Orangeways játékosa, Pleszkán József  kapta, a legjobb felnőtt edzőnek pedig J. P. MacCallumnak (Dab.Docler) ítélték oda.

Bár különdíjat nem kaptak, de érdemes megemlíteni, hogy a kapusok közül a legjobb gólátlaggal Rajna Miklós Vasas bírt, aki 94.69-es védési hatékonysággal zárta a szezont. A bajnokság kanadai táblázatának élén pedig a dunaújvárosiakat erősítő kanadai balszélső Tyler Metcalfe végzett 66 ponttal.

A 2010-2011 jégkorong OB I-es bajnokság végeredménye:
1. Sapa Fehérvár AV19

2. Dab.Docler
3. Vasas HC
4. Miskolci JJSE
5. FTC-Orangeways
6. Sapa Fehérvár AV19 (farm)
7. Újpesti TE 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr642780250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása