MOL csapat Jégkorong Blog

Hatalmas a harc az első és a harmadik helyért

2011.03.11. 10:16 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Már csak két forduló van hátra a jégkorong bajnokság középszakaszából. Azonban ez a két forduló hatalmas izgalmakat rejt még magában. Az első helyen álló Vasas és a második DAB között mindössze egy pont a különbség, míg – jelentősen lemaradva az első kettőtől - a harmadik helyen álló Miskolc is ennyivel vezet a Ferencváros előtt. (Hivatalosan még a Fehérvár farmcsapata is odaérhet a harmadik helyre, de erre csak matematikailag van esélye.)

A dunaújvárosiak és az angyalföldiek mindenképp egymás ellen játszanak az elődöntőben, de a helyezések így is fontosak, hiszen az a csapat, amelyik előrébb végez, otthon kezdheti meg az elődöntő párharcát. Az elődöntők három nyert meccsig mennek, és ha mindenki hozza az első négy meccsét, akkor a sorsdöntő meccsen pályaelőnyben lesz a középszakaszt élen záró gárda.

A szabályok értelmében, ha azonos pontszámmal zárják a középszakaszt, akkor az egymás elleni eredmény dönt. Ebben az összevetésben a Vasas áll jobban, tehát a dunaújvárosiaknak nem elég utolérni, meg is kell előzni őket. A Miskolc és a Ferencváros összevetésében a Fradi áll jobban, így a borsodiaknak pontelőnnyel kell a harmadik helyen végezniük.

A sorsolás alapján mind a négy érdekelt együttesnek van egy „nehezebb” és egy „könnyebb” összecsapása, de úgy tűnik, a miskolciaknak van a legnehezebb dolguk. Előbb Fehérvárra mennek, majd a zárókörben a dunaújvárosiakat fogadják, akik valószínűleg egy újpesti győzelemből érkeznek és az „életükért” fognak küzdeni.

A Fradinak van egy Vasas elleni sorsdöntő meccse, majd az utolsó fordulóban az utolsó és eddig mindössze két győzelmet számláló Újpestnél zárják a szezont. Az alapszakasz egyébként vasárnap zárul és kedden már az elődöntők első mérkőzéseit rendezik. A hónap végére – legkorábban 26-án, legkésőbb 31-én pedig már azt is tudni fogjuk ki lett a bajnok.

A középszakasz hátralévő meccsei:

2011.03.11 péntek Dab.Docler - Újpesti TE                                     

2011.03.11 péntek FTC-Orangeways - Vasas HC                    

2011.03.11 péntek Sapa Fehérvár AV19 - Miskolci JJSE                    

2011.03.13 vasárnap Vasas HC - Sapa Fehérvár AV19                       

2011.03.13 vasárnap Miskolci JJSE - Dab.Docler                                

2011.03.13 vasárnap Újpesti TE - FTC-Orangeways

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr292730246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása