MOL csapat Jégkorong Blog

Pleszkán sérülten is védte a Fradi kapuját

2011.02.23. 22:05 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Ferencváros jégkorongcsapata a bajnokság legutóbbi fordulójában kikapott a Sapa Fehérvár AV 19 farmcsapatától. A zöld-fehérek kapuját Pleszkán József védte, de nem miatta alakult így a találkozó. Egyébként sem lehet rá panasz, hiszen a bajnokságban eddig 87.75 százalékos aránnyal védett.

Már az csoda, hogy a keddi találkozón egyáltalán védeni tudott, hiszen a hétvégi Dunaújváros elleni összecsapáson megsérült és akkor félbe is szakadt a meccs, mert a Fradi nem nevezte Onodi Ottó-Ákos cserekapust.

Az eset meglepő a magyar jégkorongozás történetében, mert ilyenre korábban nem nagyon volt példa. A vasárnapi meccsen ugyanis az első harmad után magabiztosan vezetett a Dab.Docler, majd a szünet után növelte előnyét. Ekkor Pleszkán már sérült volt, de kihúzta a találkozó 31. percéig. 

Erre azért volt szükség, mert ha a mérkőzés teljes játékideének legalább a fele eltelik, és úgy kell félbeszakítani, akkor nem kell újrajátszani a meccset. Így maradt a pályáén elért eredmény, 4-0-ra nyert a Dab. 

A Fradi ugyan élhetett volna a versenyszabály biztosította lehetőséggel és mezőnyjátékost állít be a kapuba, de a vezetők úgy gondolták nem tesznek ki még egy játékost a sérülésveszélynek.

Pleszkánnak szerencsére nem lett komoly a sérülése, mint a csapat gyúrója elmondta, a térde fölött egy izom sérült meg, amikor eltalálta egy erősen meglőtt korong. A szalagjai nem sérültek, de a térde bedagadt és bevizesedett. Nos Pleszkán ilyen állapotban állt a Volán ellen a kapuban.

A Fradi egyébként fegyelmi okok miatt nem számíthatott cserekapusára, hiszen Onodi belső eltiltását tölti éppen. A fehérváriak ellen a 18 esztendős Szabó Gergely volt a cserekapus. A dunaújvárosiak igyekeznek kárpótolni szurkolóikat, és egy későbbi találkozóra ingyen engedik majd be a drukkereket.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr352686265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása