MOL csapat Jégkorong Blog

Hatvan nap múlva világbajnokság Budapesten

2011.02.18. 18:33 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Az idei április minden magyar jégkorong rajongó számára az év legfontosabb hónapja. A válogatott tíz meccset játszik, és mind a tízet itthon. Az öt felkészülési meccs után, ötöt a divízió 1-es vb-n, amelynek végén, reményeink szerint, mint A-csoportos válogatott ünnepelhetünk.

A sort április 4-én a horvátok elleni meccsel nyitjuk Zalaegerszegen, majd négy nappal később az A-csoportos Szlovénia ellen lépnek jégre Palkovicsék a Jégpalotában. Egy nappal később ismét a szlovének következnek, ezúttal Székesfehérváron.

A felkészülési meccseket a másik divízió 1-es házigazdával, az ukránokkal zárjuk, 12-én és 13-án is velük mérkőzünk, előbb a Jégpalotában, majd Dunaújvárosban. Egy nap pihenőt kapnak a játékosok, majd április 15-én a csapat beköltözik a Hotel Arenába, amely a vb ideje alatt a szállása lesz.

Két nappal később pedig az Arénában a hollandok elleni találkozóval elkezdődik a világbajnokság. A szervezők azonban nem csak a sportcsarnokban igyekeznek mindent megtenni a nézők szórakoztatására, hiszen az Aréna mellett található Sportmúzeumban vendégkiállítás lesz látható, melyen a Hockey Hall of Fame vendégeskedik.

Így számos olyan díjat és felbecsülhetetlen értékű tárgyat lehet majd látni, melyek jelentős szerepet játszottak az NHL történetében. Emellett lesz egy magyar történmeti kiállítás is, amelyen olyan tárgyakat lehet megnézni, amelyek a magyar jégkorongozásban játszottak fontos szerepet.

Szakemberek szerint a vb-n Dél-Korea és Spanyolország nem jelenthet gondot a magyar együttesnek, Japán és Hollandia ellen azonban már keményen meg kell küzdeni a pontokért. Ha minden a terveink és vágyaink szerint alakul, akkor az utolsó meccsen az A-csoportból tavaly búcsúzó, de oda gyorsan visszajutni akaró olaszokkal a feljutásért játszhatunk.

A világbajnokság valamennyi mérkőzését a Papp László Budapest Sportarénában rendezik, és a magyar együttes valamennyi találkozóját a sport1 televízió élőben közvetíti. Az érdeklődést jól jelzi, hogy két hónappal a kezdés előtt, a jegyek több mint háromnegyede elkelt, az olaszok elleni utolsó – sokak szerint sorsdöntő – találkozóra már decemberben elfogytak a jegyek.

A válogatott felkészülési meccsei a vb előtt:
2011. április 4., Zalaegerszeg, Magyarország–Horvátország
2011. április 8., Jégpalota, Magyarország–Szlovénia
2011. április 9., Székesfehérvár, Magyarország–Szlovénia
2011. április 12., Jégpalota, Magyarország–Ukrajna
2011. április 13., Dunaújváros, Magyarország–Ukrajna

A válogatott divízió 1-es világbajnoki-mérkőzései:

(Valamennyi Budapesten, az Arénában)
2011. április 17., Magyarország–Hollandia
2011. április 18., Magyarország–Dél-Korea
2011. április 20., Magyarország–Japán
2011. április 22., Magyarország–Spanyolország
2011. április 23., Magyarország–Olaszország

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr482671098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása